Bovag 3-sterren kwaliteitsgarantie roept vooral vragen op

Veel rijscholen communiceren naar buiten toe vol trots dat ze beschikken over een 3-sterren kwaliteitsgarantie van de Bovag. Maar wat houdt deze 3-sterren garantie nu concreet in en hoe kun je deze krijgen?

Achtergrond: Verkeerspro.nl praat met veel mensen uit de rijschoolbranche. Een onderwerp dat met regelmaat aan bod komt, is de 3-sterren kwaliteitsgarantie van de Bovag. Voor Verkeerspro.nl reden genoeg om dit te onderzoeken.

Bovag heeft eind november 2009 een mailing uitgedaan naar de rijscholen met de vraag of ze interesse hebben in  de 3-sterren kwaliteitsgarantie . De kosten hiervoor zijn 350 euro. “Die mailing is bedoeld om de belangstelling te peilen”, zegt dossierhouder Paul Klein hierover.
Woordvoerder Paul de Waal  “We zijn het drie sterrensysteem aan het evalueren. De enquête onder de leden speelt daar een belangrijke rol bij. “

Wanneer kom je in aanmerking voor een driesterren-erkenning?  Voorwaarden zoals het afnemen van tenminste dertig examens op jaarbasis, het mee willen rijden bij het examen en het aanbieden van een tussentijdse toets zijn vanzelfsprekend. Daarnaast geldt dat het slagingspercentage van de rijschool  een periode van drie jaar maximaal vijf procent mag afwijken van het gemiddelde van de CBR-kring waarin de rijschool actief is.

Waarom publiceert de Bovag op de website momenteel geen informatie over de 3-sterren kwaliteitsgarantie? De Waal is hierover helder: “Omdat we de 3-sterren kwaliteitsgarantie aan het heroverwegen zijn. Zodra we duidelijkheid hebben, zullen we informatie updaten en op de site zetten.”

Verkeerspro.nl blijft alle ontwikkelingen rondom de 3-sterren kwaliteitsgarantie in elk geval volgen. Wordt vervolgd……

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Bovag 3-sterren kwaliteitsgarantie roept vooral vragen op”

Jos Schetters|29.12.09|16:46

Ik heb ook meer dan drie jaar de driesterren status van BOVAG gehad. Absolute onzin! Er wordt slechts 1 keer gecontroleerd en daarna nooit meer. Voor mij was BOVAG slechts een geldverslindend orgaan en had totaal geen meerwaarde. Men probeerde mee te liften op de BOVAG garantie van de autohandel (wat wel een succes was) maar heeft voor de rijscholenbranche totaal niets waargemaakt. Ik heb daarom ook het BOVAG lidmaatschap opgezegd. Je betaalt bij BOVAG contributie, terwijl BOVAG mooi aan het CBR handje loopt. Zonde van de centen, niet doen.
Jos Schetters Autorijschool DARO, De Andere RijOpleiding te Ulvenhout

P. Hanemaaijer|29.12.09|17:00

Na de brief van Paul Klein, die overigens in ontzettend slecht Nederlands was opgesteld, heb ik besloten mijn 3 sterren lidmaatschap op te zeggen. Ik had geen zin om weer te investeren in een papieren inspectie terwijl om mij heen de grootste baggerrijscholen met een 3 sterren logo rondrijden. De tweede reden is overigens een groeiende ontevredenheid over Bovag. Deze noemt zich belangenbehartiger voor de branche maar komt totaal niet voor de branche op. Ik beraad mij nog over mijn gewone Bovag lidmaatschap.

Autorijschool Scaldis-Peter Hanemaaijer

Jan|07.01.12|22:16

Peter je hebt al een stap gedaan in de goede richting.
Maak het nu even af en zeg ook je lidmaatschap op.
Het heeft geen meerwaarde en let op straks komt het grote publiek hier ook achter en zal men de bovagrijscholen gaan mijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.