Overlast door extreem winterweer

MUIDEN – Het verkeer op de A1 tussen Diemen en Muiden richting Amersfoort heeft zondagmiddag en -avond last van ernstige hinder door een spoedreparatie vanwege vorstschade aan het wegdek op en bij de Muiderbrug. Drie van de vier rijstroken zijn tijdens het werk over een lengte van een kilometer afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld.…

De relatief extreme kou zorgt maandag naar verwachting opnieuw voor verkeershinder. De ANWB verwacht een forse toename van het aantal pechgevallen.

Gemiddeld worden er maandagochtend 3500 bestuurders geholpen, maar door het winterweer verwacht de ANWB ongeveer 4300 keer in actie te moeten komen. Uit voorzorg worden een kwart meer wegenwachten ingezet.

De ANWB geeft op zijn website tips aan automobilisten om het leed zo veel mogelijk te verkleinen. ‘Bewaar de slotontdooier niet in de auto, maar in je jaszak’, is er een van. Of: ‘Vet de portieren in met vaseline, een vettige spray of talkpoeder om te voorkomen dat de portieren niet meer open gaan’.

De lage temperaturen houden komende week aan. De KNMI waarschuwt dat de temperatuur ’s nachts kan dalen tot min 15 graden Celsius. Groningse daklozen moesten zondagnacht dan ook verplicht binnenslapen. Het zou niet langer verantwoord zijn om de nacht buiten door te brengen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.