Bussen in Groningen ondervinden nog altijd hinder van sneeuwval

Op de meeste plaatsen in Nederland rijden de bussen maandag morgen weer normaal. Uitzondering betreft de provincie Groningen. Qbuzz heeft enkele lijnen moeten staken en sommige routes moeten aanpassen.

Sinds zaterdagavond heeft Qbuzz in Noord-Nederland te maken met vertraging en uitval van bussen. In de noordelijke provincies heeft het fors gesneeuwd en zijn wegen spek glad geworden.

Door de sneeuwduinen is de weg N983 tussen Wehe den Hoorn en Aduard afgesloten. Dit betekent dat lijn 35 van Qbuzz ijn normale route niet kan rijden en komt te vervallen. Voor reizigers uit het Groningse Oldenhove komen er pendelbussen naar station Winsum te rijden. Als de N983 weer vrijgegeven wordt zal Qbuzz de dienstregeling voor lijn 35 weer hervatten.

De busdienst tussen het Groningse Uithuizen en Loppersum (bus 62 / 662) is door de slechte toestand van de weg gestaakt.

In andere delen van Groningen en in de provincie’s Drenthe en Friesland rijden alle bussen wel, maar moeten reizigers nog wel rekening houden met vertraging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.