Ruim 1100 ‘asomobilisten’ naar verkeersles

De politie heeft sinds oktober 2008 inmiddels ruim 1100 automobilisten en motorrijders met een gevaarlijke rijstijl naar een gedragscursus gestuurd.

Sinds die datum kunnen agenten bestuurders die zich niet aan de regels houden, naast een boete, ook de Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) opleggen. Een woordvoerder van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft maandag een verhaal hierover in de GPD-bladen bevestigd.

De zegsman noemt het een fors aantal, maar omdat het een relatief nieuwe maatregel betreft heeft hij nog geen vergelijkingsmateriaal met andere jaren. Van nog eens 92 verkeersovertreders is het rijbewijs ongeldig verklaard, omdat zij weigerden deel te nemen aan de verkeersles. Vooral mannen tot 25 jaar (468) krijgen een EMG opgelegd. Zij rijden veelal te snel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ruim 1100 ‘asomobilisten’ naar verkeersles | RijschoolPro

Ruim 1100 ‘asomobilisten’ naar verkeersles

De politie heeft sinds oktober 2008 inmiddels ruim 1100 automobilisten en motorrijders met een gevaarlijke rijstijl naar een gedragscursus gestuurd.

Sinds die datum kunnen agenten bestuurders die zich niet aan de regels houden, naast een boete, ook de Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) opleggen. Een woordvoerder van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft maandag een verhaal hierover in de GPD-bladen bevestigd.

De zegsman noemt het een fors aantal, maar omdat het een relatief nieuwe maatregel betreft heeft hij nog geen vergelijkingsmateriaal met andere jaren. Van nog eens 92 verkeersovertreders is het rijbewijs ongeldig verklaard, omdat zij weigerden deel te nemen aan de verkeersles. Vooral mannen tot 25 jaar (468) krijgen een EMG opgelegd. Zij rijden veelal te snel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.