Spoeddebat in Tweede Kamer over verkeersellende door winterweer

De Tweede Kamer houdt een spoeddebat over de verkeersoverlast die de sneeuwval de afgelopen tijd heeft veroorzaakt.

Rita Verdonk, aanvoerster van Trots op Nederland, nam dinsdag het initiatief tot het debat. Zij klaagde over de vertragingen waarmee het openbaar vervoer te kampen heeft gehad en het feit dat automobilisten urenlang onderweg waren. Zij wil weten hoe minister Camiel Eurlings (Verkeer) die situaties ,,gaat voorkomen”.

De politica kreeg de royale steun van de regeringspartijen CDA en PvdA. ,,Ik wacht al drie jaar om een keer te debatteren met mevrouw Verdonk over Verkeer en Waterstaat”, stelde CDA-Kamerlid Ger Koopmans. Lia Roefs (PvdA) informeerde naar het filebestrijdingsplan van Verdonk, die de vragenstelster meteen verwees naar haar site.

Verdonk heeft de afgelopen jaren amper deelgenomen aan verkeersdebatten in de Tweede Kamer.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.