Eurlings heeft meer tijd nodig voor beantwoorden kamervragen over CBR

DEN HAAG – SP kamerlid Emile Roemer dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Tweede Kamerlid Emile Roemer van de SP stelde in december kamervragen over de financiële situatie bij het CBR aan minister Camiel Eurlings. De minister heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor het beantwoorden van de vragen dan in eerste instantie verwacht.

Het geplande debat voor half januari is derhalve verschoven naar 2 februari. De onderstaande brief is door Eurlings verzonden aan de Tweede Kamer.

Geachte voorzitter,

Op 10 december 2009 ontving ik kamervragen van het lid Roemer over de prijsstijgingen bij het CBR. De beantwoording van deze vragen kost meer tijd, vanwege het kerstreces en de afstemming die hierover nog moet plaatsvinden met het CBR. Daarom is het niet mogelijk de vragen binnen de termijn van drie weken te beantwoorden.

Daarnaast heeft de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat mij per brief van 16 december 2009 verzocht, naar aanleiding van berichtgeving in de media over het CBR, uw Kamer schriftelijk te informeren over de financiële situatie bij het CBR, de problemen rond de pensioenen vanaf 2005, de prijsverhogingen en de te nemen maatregelen. Aangezien het CBR mij pas halverwege januari 2010 een volledig beeld van de financiële situatie per 31 december 2009 kan geven, is het niet mogelijk u de gevraagde informatie binnen de termijn van drie weken te doen toekomen.

Op 2 februari 2010 is een algemeen overleg CBR gepland. Zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk in de week voorafgaand aan het algemeen overleg zal ik uw Kamer schriftelijk informeren.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.