Oud-West wil geen taxi’s van Leidseplein

Het Amsterdamse stadsdeel Oud-West wil dat de gemeente kijkt naar een tweede alternatieve locatie voor de taxistandplaats van het Leidseplein. Naast het Leidsebosje-Oost zou ook het Raamplein een mogelijkheid moeten zijn, maakte het dagelijks bestuur van het stadsdeel donderdag bekend.

Het college van burgemeester en wethouders maakte begin december bekend dat de roemruchte taxistandplaats op het Leidseplein verhuist naar het Leidsebosje-Oost. De huidige plek is het stadsbestuur door allerlei misstanden in de taxibranche al een tijd lang een doorn in het oog. Het bekende uitgaansplein moet bovendien in 2015 grotendeels autovrij zijn.

Volgens Oud-West zou een kleine standplaats van zo’n veertien plekken op het Raamplein met een buffer op de Appeltjesmarkt ook geschikt kunnen zijn en pleit er daarom bij de centrale stad en stadsdeel Centrum voor deze optie mee te nemen in het vervolgonderzoek.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.