Eén laad- en betaalsysteem elektrisch rijden

Voordat Nederland op grote schaal aan de elektrische auto gaat, moet er een uniform systeem komen voor tanken (opladen) en betalen. Daarom gaan EnergieNed en Netbeheer Nederland een marktmodel ontwikkelen waarin dit soort zaken geregeld worden. Dat maakten de partijen donderdag bekend.

,,Denk aan iets dat vergelijkbaar is met betaalautomaten”, legt een woordvoerder uit. Voordat mensen met hun pasjes van de verschillende aanbieders van elektriciteit hun auto kunnen opladen, moeten daar achter de schermen afspraken over gemaakt worden en een systeem worden opgetuigd.

,,Het moet vanaf het begin mogelijk zijn dat je met één pasje overal terecht kan”, aldus de woordvoerder. Bij bankpassen was dat in het begin niet zo. Ook moet geregeld worden hoe de afrekening verloopt en bijvoorbeeld hoe je regelt dat mensen kunnen kiezen bij welke leverancier zij laden. Aan een uniform stopcontact wordt al gewerkt.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.