Blom, Toyota, Corolla

Toyota stelt Nederlandse eigenaren Corolla gerust

RAAMSDONKSVEER – Rijschoolhouders met een Toyota Corolla hoeven zich geen zorgen te maken, zegt Toyota. Uit het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten naar mogelijke stuurproblemen met de Toyota Corolla in de Verenigde Staten kunnen volgens het concern geen conclusies worden verbonden aan modellen voor de Nederlandse markt.

In de Verenigde Staten kan Toyota een nieuw onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten tegemoet zien, ditmaal vanwege klachten over stuurproblemen met de Corolla. Naar verwachting start het onderzoek donderdag. Het zou gaan om een half miljoen Toyota Corolla’s, waarvan de stuurbekrachtiging mankementen zou vertonen.

Volgens Amerikaanse media start NHTSA een onderzoek naar mogelijke stuurproblemen bij Corolla’s met de bouwjaren 2009 en 2010, nadat er de laatste weken tientallen klachten zouden zijn binnengekomen. Maar de in Nederland geleverde Corolla’s hebben een andere stuurinrichting, andere schokdempers en banden dan de Amerikaanse versies.

‘Hierdoor kunnen aan de uitkomsten van een eventueel onderzoek door de Amerikaanse overheidsdienst NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) geen conclusies worden verbonden die voor de Nederlandse markt gelden’, aldus de Nederlandse importeur

Toyota verkocht in 2009 bijna 1,3 miljoen Corolla’s wereldwijd, waarvan 300.000 in de Verenigde Staten.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Toyota stelt Nederlandse eigenaren Corolla gerust | RijschoolPro
Blom, Toyota, Corolla

Toyota stelt Nederlandse eigenaren Corolla gerust

RAAMSDONKSVEER – Rijschoolhouders met een Toyota Corolla hoeven zich geen zorgen te maken, zegt Toyota. Uit het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten naar mogelijke stuurproblemen met de Toyota Corolla in de Verenigde Staten kunnen volgens het concern geen conclusies worden verbonden aan modellen voor de Nederlandse markt.

In de Verenigde Staten kan Toyota een nieuw onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten tegemoet zien, ditmaal vanwege klachten over stuurproblemen met de Corolla. Naar verwachting start het onderzoek donderdag. Het zou gaan om een half miljoen Toyota Corolla’s, waarvan de stuurbekrachtiging mankementen zou vertonen.

Volgens Amerikaanse media start NHTSA een onderzoek naar mogelijke stuurproblemen bij Corolla’s met de bouwjaren 2009 en 2010, nadat er de laatste weken tientallen klachten zouden zijn binnengekomen. Maar de in Nederland geleverde Corolla’s hebben een andere stuurinrichting, andere schokdempers en banden dan de Amerikaanse versies.

‘Hierdoor kunnen aan de uitkomsten van een eventueel onderzoek door de Amerikaanse overheidsdienst NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) geen conclusies worden verbonden die voor de Nederlandse markt gelden’, aldus de Nederlandse importeur

Toyota verkocht in 2009 bijna 1,3 miljoen Corolla’s wereldwijd, waarvan 300.000 in de Verenigde Staten.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.