steen door ruit

Britten: ‘Tweede examen geslaagd? Dan beste chauffeur’

LONDEN – Automobilisten die bij het tweede rijexamen zijn geslaagd, zijn de meest veilige weggebruikers. Dat blijkt uit onderzoek, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Zij hebben het minste strafpunten op het rijbewijs en hebben minder kans aangehouden te worden door de politie.

Automobilisten die vijf of zes pogingen nodig hebben scoren erg slecht volgens het onderzoek, dat is uitgevoerd onder 6200 automobilisten. Zij rijden vaker door het rode licht en rijden verkeerd in éénrichtingswegen. Ze declareren ook vele malen vaker schade bij de verzekeringsmaatschappij.

De automobilisten die de eerste keer meteen geslaagd waren voor het rijbewijs, vertonen het meeste zelfvertrouwen. Zij voelen zich het best geschikt om andere bijzondere verrichtingen als het fileparkeren te leren.

Het onderzoek leert ons dat de Britse weggebruiker gemiddeld vier keer per maand de wet overtreedt en er mee weg komt.

Lees het artikel in The Telegraph

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Britten: ‘Tweede examen geslaagd? Dan beste chauffeur’ | RijschoolPro
steen door ruit

Britten: ‘Tweede examen geslaagd? Dan beste chauffeur’

LONDEN – Automobilisten die bij het tweede rijexamen zijn geslaagd, zijn de meest veilige weggebruikers. Dat blijkt uit onderzoek, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Zij hebben het minste strafpunten op het rijbewijs en hebben minder kans aangehouden te worden door de politie.

Automobilisten die vijf of zes pogingen nodig hebben scoren erg slecht volgens het onderzoek, dat is uitgevoerd onder 6200 automobilisten. Zij rijden vaker door het rode licht en rijden verkeerd in éénrichtingswegen. Ze declareren ook vele malen vaker schade bij de verzekeringsmaatschappij.

De automobilisten die de eerste keer meteen geslaagd waren voor het rijbewijs, vertonen het meeste zelfvertrouwen. Zij voelen zich het best geschikt om andere bijzondere verrichtingen als het fileparkeren te leren.

Het onderzoek leert ons dat de Britse weggebruiker gemiddeld vier keer per maand de wet overtreedt en er mee weg komt.

Lees het artikel in The Telegraph

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.