buschauffeur

Groep van ex-werklozen nu bijna buschauffeur

APELDOORN – Van werkloze uitkeringsgerechtigde naar een baan als buschauffeur in het stad- en streekvervoer. Dagblad De Stentor brengt dinsdag een leuk verhaal over twintig chauffeurs in opleiding bij Veolia, gekozen uit een groep van 150 werklozen, die over een paar weken de weg op gaan.

Veolia heeft nieuwe chauffeurs met name nodig om in vakantieperiodes de bezetting op peil te houden. In eerste instantie gaan de chauffeurs een half jaar aan de slag via het uitzendbureau.

Vorig jaar december werd in Eerbeek via een soort Idols gezocht naar chauffeurs: zo’n 150 werklozen meldden zich toen om voorlichting te krijgen, testjes te doen en een stukje met de bus te rijden. Uit die groep werklozen werden er zo’n twintig geselecteerd die het opleidingstraject mochten gaan volgen. ,,Na een tweede gesprek en een psychologische test zijn er nog een paar afgevallen”, vertelt Alfred Voogd van Worktrans, een uitzendbureau dat onder meer buschauffeurs levert.

Lees de reportage van De Stentor

Bovenstaande foto is een archieffoto van het ANP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Groep van ex-werklozen nu bijna buschauffeur”

Emmar|22.06.12|09:39

Ik kan niet anders zeeggn dan: HELEMAAL MEE EENS.! Bedrijven maken winst door het hardwerende personeel en niet door bestuurders die achter hun bureau’tje beslissingen nemen. Zij maken zich geen enkele zorgen over de nota’s die hun personeel op de deurmat gaan vinden of wat het aankomende ontslag bij die mensen en hun gezinnen teweeg brengt. Veel van hen vragen zich op dit moment af of zij nu aan de beurt zijn.Het zou bedrijven heel moeilijk moeten worden gemaakt om hun personeel te ontslagen of misschien zelfs vrijwel onmogelijk op grond van een reorganisatie of daar een fikse boete tegenover stellen. Mijn oma gebruikte in de jaren 70 die term al en hij is nog steeds van toepassing.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.