rechtbank

Cel geëist voor overrijden chauffeur met eigen taxi

ROTTERDAM –  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf en tbs geëist tegen een man die vorig jaar in Rotterdam een taxichauffeur mishandelde en vervolgens over hem heen reed, zo bericht De Telegraaf dinsdag.

De 40-jarige Leonardus S. uit Tilburg stapte in de taxi, sloeg de destijds 55-jarige chauffeur en werkte hem uit de auto. Daarna ging hij er met het voertuig vandoor, waarbij hij de taxichauffeur aanreed. Het slachtoffer liep onder meer gebroken en gekneusde ribben, schaafwonden en blijvende littekens op. Ook heeft de taxichauffeur psychische klachten.

Een agent zag de man op de Van Brienenoordbrug op de A16 rijden. Na een achtervolging van een half uur, waarbij de politie de banden van het gestolen voertuig lek schoot, kon hij uiteindelijk worden aangehouden.

S. was tijdens zijn daad onder invloed van drank en drugs. Hij kon zich het incident niet meer herinneren zei hij. S. is al meerdere keren veroordeeld, onder meer in 1988 voor een poging tot doodslag. Hij kreeg destijds 2,5 jaar en een voorwaardelijke tbr, de voorloper van tbs.

Lees het artikel in De Telegraaf

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Cel geëist voor overrijden chauffeur met eigen taxi”

[…] kreeg destijds 2,5 jaar gevangenisstraf en een voorwaardelijke tbr, de voorloper van tbs. (ANP) Lees ook: Cel geëist voor overrijden chauffeur met eigen taxi Onderwerpen: cel, mishandeling, rechtbank, taxichauffeur, […]

[…] Lees ook: Cel geëist voor overrijden chauffeur met eigen taxi […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.