Gie Beelen

Rechter pakt rijbewijs Giel Beelen af

UTRECHT – De kantonrechter in Utrecht heeft woensdag het rijbewijs van radio-dj Giel Beelen afgepakt. Beelen kreeg een rijontzegging van twintig maanden opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat Beelen tegen de ontzeggingen in hoger beroep is gegaan, kan hij voorlopig toch blijven autorijden, zei zijn advocaat Ben Fritz.

Naar verwachting behandelt het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep begin juli, aldus de raadsman. Behalve de rijontzegging legde de rechter ook geldboetes op voor vier snelheidsovertredingen, die neerkomen op in totaal 2430 euro.

In twee maanden tijd reed Beelen midden in de nacht vier keer meer dan veertig kilometer te hard. Beelen vertelde aan de rechtbank dat hij zich toen in een labiele fase in zijn leven bevond. Hij had net een nieuwe relatie en wilde snel thuis zijn. Hij benadrukte dat het stil op de weg was en hij niemand in gevaar heeft gebracht.

De officier van justitie was onvermurwbaar. De aanklager wees erop dat Beelen de afgelopen jaren drie keer is veroordeeld tot rijontzeggingen voor te hard rijden. Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging, stelde de aanklager. Zij eiste twintig maanden onvoorwaardelijk De rechter legde daarvan een deel voorwaardelijk op omdat Beelen al anderhalf jaar geen bekeuringen meer heeft gekregen.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechter pakt rijbewijs Giel Beelen af | RijschoolPro
Gie Beelen

Rechter pakt rijbewijs Giel Beelen af

UTRECHT – De kantonrechter in Utrecht heeft woensdag het rijbewijs van radio-dj Giel Beelen afgepakt. Beelen kreeg een rijontzegging van twintig maanden opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat Beelen tegen de ontzeggingen in hoger beroep is gegaan, kan hij voorlopig toch blijven autorijden, zei zijn advocaat Ben Fritz.

Naar verwachting behandelt het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep begin juli, aldus de raadsman. Behalve de rijontzegging legde de rechter ook geldboetes op voor vier snelheidsovertredingen, die neerkomen op in totaal 2430 euro.

In twee maanden tijd reed Beelen midden in de nacht vier keer meer dan veertig kilometer te hard. Beelen vertelde aan de rechtbank dat hij zich toen in een labiele fase in zijn leven bevond. Hij had net een nieuwe relatie en wilde snel thuis zijn. Hij benadrukte dat het stil op de weg was en hij niemand in gevaar heeft gebracht.

De officier van justitie was onvermurwbaar. De aanklager wees erop dat Beelen de afgelopen jaren drie keer is veroordeeld tot rijontzeggingen voor te hard rijden. Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging, stelde de aanklager. Zij eiste twintig maanden onvoorwaardelijk De rechter legde daarvan een deel voorwaardelijk op omdat Beelen al anderhalf jaar geen bekeuringen meer heeft gekregen.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.