Tweede Kamer, kilometerheffing, controversieel

Kilometerheffing controversieel verklaard

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft zoals verwacht de voorbereidingen voor de invoering van een kilometerheffing controversieel verklaard, zodat er met het huidige demissionaire kabinet niet meer over gesproken zal worden.

Dat bleek donderdagochtend tijdens een overleg in het parlement. Hoewel een substantiële meerderheid van de Kamer voorstander is van  de heffing, zijn de partijen het nog niet over alle facetten en tarieven eens. De partijen VVD, PVV, SP en Verdonk voeren al maanden actie tegen het voorstel. Daarom accepteerde de Kamer dat het onderwerp voorlopig op de lange baan wordt geschoven.

Hoeveel vertraging de introductie van de kilometerheffing hiermee oploopt is nog onbekend. Dat hangt mede af van de snelheid van een nieuwe kabinetsformatie na de verkiezingen op 9 juni. Een overgrote meerderheid van de rijschoolhouders is tegen introductie van de kilometerheffing. Zij vreest een forse stijging van de kosten.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.