bromfietspraktijkexamen

VRB: Pierik sprak op eigen titel in De Telegraaf

RAVENSTEIN – De uitspraken van VRB-bestuurslid Hans Pierik in De Telegraaf waren op persoonlijke titel. De Vereniging voor Rijschool Belangen (VRB) vindt het nog veel te vroeg om iets zinnigs over effecten van het praktijkexamen voor de bromfiets te kunnen zeggen. Dat zegt VRB-secretaris Willy van Summeren.

Pierik heeft voor zijn beurt gepraat volgens de VRB. “We zij net een paar dagen bezig en moeten nu eerst even afwachten wat de praktijk ons brengt”, vindt Van Summeren. “Het is nog veel te vroeg om te reageren. Hans Pierik sprak niet namens de VRB, maar namens zichzelf als opleider.”

Volgens Pierik zou de markt van het bromfietsrijbewijs volledig instorten als het begeleid rijden wordt geïntroduceerd. 17-jarigen zouden dan de brommer-categorie op hun rijbewijs cadeau krijgen.

Het loopt nog geen storm bij de rijscholen met aanmeldingen voor bromfietspraktijklessen, bevestigt Van Summeren. “Alle 16-jarigen hebben nog snel in februari het certificaat gehaald natuurlijk. Bovendien is het zo vaak uitgesteld, iedereen wilde eerst kijken of het er nu wel echt van zou komen. En mensen willen eerst zien hoe zwaar het examen is.”

Op dit moment bestaan er nog wel wat logistieke problemen voor rijscholen op het platteland. Daar is niet in ieder dorp een rijschool die praktijklessen aanbiedt. En cursisten ophalen voor een praktijkles op de brommer is een tijdrovende zaak.

“Je kunt wel vragen of ze naar jou toe komen, maar het openbaar vervoer is in sommige gebieden daarvoor te slecht. En het is soms te ver om te fietsen”, vindt Van Summeren. “We moeten daarom nog goed nadenken hoe wat dat kunnen oplossen. Bijvoorbeeld door met een aantal rijscholen samen te werken. Maar eerst willen we kijken hoe het loopt. En inderdaad is het prachtige marketing voor het latere autorijbewijs.”

Bart Pals

De uitspraken van Hans Pierik in De Telegraaf.
Lees ook: Opinie: bromfietsrijbewijs biedt extra kansen voor de rijschool

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.