taxi's Leidseplein

Taxichauffeur die klant dood sloeg blijft in de cel

AMSTERDAM – De 38-jarige Sidi Mohamed B., de taxichauffeur die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar de 44-jarige Rob Sitek op het Leidseplein in Amsterdam heeft doodgeslagen, blijft in voorlopige hechtenis. Zijn zaak wordt op 7 april inhoudelijk behandeld. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten.

Advocaat Paul Acda vroeg de rechtbank dinsdag tijdens een zogeheten pro-formazitting vergeefs de voorlopige hechtenis op te heffen of op zijn minst tijdelijk te schorsen, zodat B. de kans krijgt wat tijd door te brengen met zijn gezin totdat zijn zaak dient. Hij heeft een pasgeboren zoon en zijn andere zoontje is onlangs geopereerd. De zorg voor zijn gezin rust inmiddels al acht maanden op de schouders van zijn vrouw, bepleitte zijn advocaat.

Zijn cliënt gaat hieronder ernstig gebukt. Hij slaapt alleen met behulp van slaaptabletten en heeft last van hartkloppingen of hartritmestoornissen, waarvoor hij zich in een ziekenhuis laat behandelen.

De taxichauffeur heeft volgens Acda al bewezen dat hij zich zonder gevaar voor de samenleving buiten de gevangenismuren kan begeven. Voor de geboorte van zijn zoon kreeg B. onlangs een dag onbegeleid verlof. Omdat B. zich daarna zelfstandig en op tijd weer bij het huis van bewaring meldde, zou er volgens Acda geen gevaar voor herhaling zijn. De officier van justitie weersprak deze argumentatie en verzette zich met succes tegen het opheffen van de voorlopige hechtenis.

B. wordt verdacht van zware mishandeling van Sitek met de dood tot gevolg. Het wachten is op de laatste onderzoeksrapporten die ingaan op de doodsoorzaak van Sitek. Volgens Acda dreigt zijn cliënt de dupe te worden van het lange wachten en duurt het voorarrest straks langer dan de celstraf die de rechtbank hem in april zal opleggen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is daar geen sprake van. Uit het rapport van de neuropatholoog zou blijken dat een van de halsslagaders van Sitek geheel was gescheurd en de tweede half. Volgens de officier is dit niet het gevolg van een val van het slachtoffer, maar van harde klappen op het hoofd.

Zelf herhaalde B. dat hij zich in juli vorig jaar slechts wilde verdedigen. “Ik werd aangevallen door een agressief iemand en ik heb me in een reflex verdedigd”‘, aldus de verdachte dinsdag.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Taxichauffeur die klant dood sloeg blijft in de cel | RijschoolPro
taxi's Leidseplein

Taxichauffeur die klant dood sloeg blijft in de cel

AMSTERDAM – De 38-jarige Sidi Mohamed B., de taxichauffeur die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar de 44-jarige Rob Sitek op het Leidseplein in Amsterdam heeft doodgeslagen, blijft in voorlopige hechtenis. Zijn zaak wordt op 7 april inhoudelijk behandeld. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten.

Advocaat Paul Acda vroeg de rechtbank dinsdag tijdens een zogeheten pro-formazitting vergeefs de voorlopige hechtenis op te heffen of op zijn minst tijdelijk te schorsen, zodat B. de kans krijgt wat tijd door te brengen met zijn gezin totdat zijn zaak dient. Hij heeft een pasgeboren zoon en zijn andere zoontje is onlangs geopereerd. De zorg voor zijn gezin rust inmiddels al acht maanden op de schouders van zijn vrouw, bepleitte zijn advocaat.

Zijn cliënt gaat hieronder ernstig gebukt. Hij slaapt alleen met behulp van slaaptabletten en heeft last van hartkloppingen of hartritmestoornissen, waarvoor hij zich in een ziekenhuis laat behandelen.

De taxichauffeur heeft volgens Acda al bewezen dat hij zich zonder gevaar voor de samenleving buiten de gevangenismuren kan begeven. Voor de geboorte van zijn zoon kreeg B. onlangs een dag onbegeleid verlof. Omdat B. zich daarna zelfstandig en op tijd weer bij het huis van bewaring meldde, zou er volgens Acda geen gevaar voor herhaling zijn. De officier van justitie weersprak deze argumentatie en verzette zich met succes tegen het opheffen van de voorlopige hechtenis.

B. wordt verdacht van zware mishandeling van Sitek met de dood tot gevolg. Het wachten is op de laatste onderzoeksrapporten die ingaan op de doodsoorzaak van Sitek. Volgens Acda dreigt zijn cliënt de dupe te worden van het lange wachten en duurt het voorarrest straks langer dan de celstraf die de rechtbank hem in april zal opleggen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is daar geen sprake van. Uit het rapport van de neuropatholoog zou blijken dat een van de halsslagaders van Sitek geheel was gescheurd en de tweede half. Volgens de officier is dit niet het gevolg van een val van het slachtoffer, maar van harde klappen op het hoofd.

Zelf herhaalde B. dat hij zich in juli vorig jaar slechts wilde verdedigen. “Ik werd aangevallen door een agressief iemand en ik heb me in een reflex verdedigd”‘, aldus de verdachte dinsdag.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.