anwb, kilometerheffing

ANWB presenteert tóch resultaten peiling

DEN HAAG – Ondanks dat het huidige kabinet er niet meer over praat, presenteert de ANWB op 31 maart de resultaten van haar internetpeiling over de kilometerheffing.  Ook zal de ANWB op basis van de uitkomsten adviezen over de heffing uitbrengen aan de politiek. Dat liet een woordvoerder van de ANWB donderdag weten.

Het publiek kon de peiling vanaf eind januari 3,5 week via internet invullen. Volgens de ANWB hebben 439.426 mensen dat gedaan. De enquête was opgezet om na te gaan hoe het publiek denkt over de voorgenomen kilometerheffing van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). Het plan van Eurlings is wegens de val van het kabinet controversieel verklaard, wat inhoudt dat het niet voor de verkiezingen in de Tweede Kamer wordt behandeld. Het is aan een nieuw kabinet om er verder over te spreken.

Het plan voor de kilometerbeprijzing staat voorlopig in de ijskast. Eurlings gaat bij nog te nemen besluiten over wegen alles wat ook maar riekt naar kilometerheffing uit zijn hoofd zetten, zo bleek donderdag in de Tweede kamer. Zowel ambtelijk, financieel als in nog te nemen wegenbesluiten speelt het idee van het beprijzen van gereden kilometers geen enkele rol meer, beloofde Eurlings.

De ANWB zei ondanks deze ontwikkelingen de enquêteresultaten aan de politiek aan te bieden.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB presenteert tóch resultaten peiling | RijschoolPro
anwb, kilometerheffing

ANWB presenteert tóch resultaten peiling

DEN HAAG – Ondanks dat het huidige kabinet er niet meer over praat, presenteert de ANWB op 31 maart de resultaten van haar internetpeiling over de kilometerheffing.  Ook zal de ANWB op basis van de uitkomsten adviezen over de heffing uitbrengen aan de politiek. Dat liet een woordvoerder van de ANWB donderdag weten.

Het publiek kon de peiling vanaf eind januari 3,5 week via internet invullen. Volgens de ANWB hebben 439.426 mensen dat gedaan. De enquête was opgezet om na te gaan hoe het publiek denkt over de voorgenomen kilometerheffing van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). Het plan van Eurlings is wegens de val van het kabinet controversieel verklaard, wat inhoudt dat het niet voor de verkiezingen in de Tweede Kamer wordt behandeld. Het is aan een nieuw kabinet om er verder over te spreken.

Het plan voor de kilometerbeprijzing staat voorlopig in de ijskast. Eurlings gaat bij nog te nemen besluiten over wegen alles wat ook maar riekt naar kilometerheffing uit zijn hoofd zetten, zo bleek donderdag in de Tweede kamer. Zowel ambtelijk, financieel als in nog te nemen wegenbesluiten speelt het idee van het beprijzen van gereden kilometers geen enkele rol meer, beloofde Eurlings.

De ANWB zei ondanks deze ontwikkelingen de enquêteresultaten aan de politiek aan te bieden.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.