CBR

Top CBR krijgt fors meer geld

RIJSWIJK – De top van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kreeg vorig jaar een flinke loonsverhoging, terwijl het personeel vaak moest inleveren. Dat meldt het RTL Nieuws maandag.

Uit de salarisgegevens, declaraties en andere onkosten blijkt dat de directie van het CBR er in 2009 flink op vooruit is gegaan. Zo verdiende de directeur productie 17% meer dan in 2008: 271.390 euro. De algemeen directeur kreeg in 2008 nog 438.930 euro, in 2009 was dat 448,330. In 2005 verdiende de vorige algemeen directeur nog maar 225.000 euro.

Vakbond FNV noemt het ondenkbaar dat de directie z’n zakken vult, terwijl het personeel op een houtje moet bijten. “Dat de directie er zoveel bij krijgt, is diep triest. Als de directie het nou heel erg goed zou doen, dan zeg ik: akkoord. Maar die toko draait nog steeds niet”, aldus Wim de Ruiter van FNV Bondgenoten.

SP fractievoorzitter Emile Roemer, die het CBR al jarenlang kritisch volgt, vindt de salarisverhoging ‘heel erg’. Roemer: “De minister moet nu echt ingrijpen en het heft helemaal in handen nemen.”

CBR-woordvoerder Coen Sleddering noemt de directie ‘een andere categorie medewerkers’ en zegt dat “afspraken op dat niveau niet te vergelijken zijn met de CAO onderhandelingen met alle overige medewerkers’. Ook laat het CBR weten dat de directie binnenkort vervangen wordt door ambtenaren van de Rijksoverheid die niet meer zullen verdienen dan de Balkenende-norm.

Ondertussen lijdt het CBR volgens de FNV Bondgenoten over 2009 een verlies van zes miljoen euro. Het CBR verwacht met een positief resultaat het jaar te zullen afsluiten, al moet dat nog blijken uit het financieel jaarverslag dat nog niet gepubliceerd is.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat had vorig jaar al scherpe kritiek geuit op het CBR, vanwege de administratieve chaos. Daarop moest de financieel directeur opstappen. Hij ontving daarvoor een ontslagvergoeding van 187.000 euro, is te zien in de documenten die RTL Nieuws heeft opgevraagd. Dat bedrag was contractueel vastgelegd.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: Commentaar; CBR en de maatschappij

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Top CBR krijgt fors meer geld”

[…] laden. Bart Pals Declaraties CBR-directeuren Deel 1 Declaraties CBR-directeuren Deel 2 lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld Onderwerpen: CBR, declaraties, directeur, salaris, topinkomens Delen […]

[…] Bart Pals Lees ook: CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld Onderwerpen: Balkenendenorm, beloningen, CBR, Eurlings, salaris, topinkomens, Tweede Kamer Delen […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.