CBR

CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners

RIJSWIJK – Naast zijn vorstelijke salaris van 448.000 euro geniet de CBR-directeur nog volop andere privileges. Zo ontving hij het afgelopen jaar bijna een halve ton aan vergoedingen voor diners buiten de deur en hotelovernachtingen. Dat blijkt uit het declaratie-overzicht van de CBR-directeuren.

De declaratieoverzichten zijn te downloaden onderaan deze pagina. Inclusief alle bonnetjes met de genuttigde maaltijden en betaalde hotelovernachtingen.

De directie in de publieke sector heeft het er goed van genomen. Declaraties voor lunchafspraken met tournedos of etentjes met collega-overheidsdiensten als de RDW voor 220 euro per persoon komen regelmatig voor. Maar ook het personeel van de horeca waar de CBR-directie vertoefde heeft niet te klagen. Zo werd er 50 euro fooi gegeven op een rekening van zo’n 375 euro, of zelfs een keer 150 euro fooi op een rekening van 1500 euro.

Maar niet alleen de natte horeca in regio Rijswijk profiteert goed van de overheidsinstantie. Ook hotels in de buurt hebben niets te klagen. De algemeen directeur declareerde vorig jaar maar liefst 18.000 euro aan logies en verblijf. In 2008 kostte zijn hotelovernachtingen de examenkandidaten 16.500 euro. Niet verwonderlijk, een kamer voor een CBR-directeur kost dan ook 175 euro per nacht. Daarbij wordt door de diverse directeuren ook nog regelmatig voor 80 euro per persoon per nacht aan bar-, terras- en restaurantkosten gemaakt. Etentjes buiten de deur kostten inclusief reiskosten in totaal 26.700 euro. In 2008 declareerde de directeur voor ruim 21.000 euro aan afspraken buitenshuis.

De productiedirecteur sliep ook regelmatig op kosten van de examenkandidaten. Hij declareerde in 2008 voor 14.100 euro aan hotelovernachtingen. Vorig jaar was hij wel iets vaker ’s nachts thuis. Toen ontving hij voor ‘slechts’ 4300 euro aan vergoeding voor hotelovernachtingen en verblijfskosten.

De financieel directeur lijkt het enige directielid dat wel gewoon dagelijks thuis aanschuift. Hij declareerde vorig jaar een luttele 1100 euro aan dineetjes. Hotelovernachtingen heeft hij niet nodig.

Waarom het CBR het noodzakelijk acht dat de directeuren zoveel aan hotelkosten declareren, dat wil het CBR niet zeggen. “Aangezien er morgen (woensdag, red.) over deze zaak met de minister in de Tweede Kamer wordt gediscussieerd, zal de CBR-directie nu niet reageren naar de media”, laat woordvoerder Coen Sleddering weten.

“Het is wel zo dat de algemeen directeur en de  directeur productie beiden op grote afstand van Rijswijk in het oosten van het land wonen. Volgens afspraak kunnen zij  hotelovernachtingen declareren, omdat zij in tegenstelling tot de vorige directeur ervoor gekozen hebben niet van een fulltime chauffeur gebruik te maken”, aldus Sleddering. Overigens maakt de directie wel regelmatig gebruik van studentchauffeurs.

Bekijk hieronder alle declaraties van de CBR-directeuren van 2008 en 2009. De bestanden zijn 8 en 20 mb groot, dus het duurt even om te laden.

Bart Pals

Declaraties CBR-directeuren Deel 1
Declaraties CBR-directeuren Deel 2

Lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners”

[…] algemeen directeur. "De statutenwijziging is al aangevraagd", aldus Eurlings. Bart Pals Lees ook: CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld Onderwerpen: Balkenendenorm, beloningen, CBR, Eurlings, […]

Rolf|31.10.10|14:20

De CBR-directeur zou ruim onder de Balkenende-norm betaald moeten worden.
De service van het CBR ligt ver onder die van vergelijkbare instelllingen in het buitenland.

wim|14.01.11|20:21

te gek voor woorden! dat is ook de reden dat ik nooit en te nimmer rijexamen doet bij het cbr! pure zakkevullerij. het is te hopen dat er in de toekomst andere concurerende rijexamenscholen komen! dat zou beter voor consument en voordeliger voor de examen kandidaten zijn.

wim|14.01.11|20:24

schandalig! andere woorden zijn er niet voor.

jet|24.01.11|19:38

“Zo ontving hij het afgelopen jaar bijna een halve ton aan vergoedingen voor diners buiten de deur en hotelovernachtingen”( !!) stel dat deze meneer 5 dagen per week werkt, dan wil dat zeggen dat ie iedere werkdag, een heel jaar lang 190,00 euro (per dag!!) aan onkosten heeft gemaakt wat betreft eten en overnachtingen..
bovenop zijn salaris van 450.000 euro per jaar = ongeveer 1735,00 euro per (werk)dag!!!
sjonge, sjonge..

gedupeerde cbr|25.03.12|17:02

Wat mij opvalt is dat er enorm veel drabk op de declaraties staat, denk dat de directeur zelf eens voor een alcoholonderzoek moet.

#BAAS|13.10.19|13:18

Mooi baantje voor Pechtold dus

Dik Van den Berg|15.10.19|11:16

Meneer pechtold gaat zijn zakken vullen. Zoals iedereen in den Haag na parlements periode lijkt wel.
Cbr rijksoverheidsinstelling. Baljenende norm
En dat is nog veels teveel.
Bah

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners | RijschoolPro
CBR

CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners

RIJSWIJK – Naast zijn vorstelijke salaris van 448.000 euro geniet de CBR-directeur nog volop andere privileges. Zo ontving hij het afgelopen jaar bijna een halve ton aan vergoedingen voor diners buiten de deur en hotelovernachtingen. Dat blijkt uit het declaratie-overzicht van de CBR-directeuren.

De declaratieoverzichten zijn te downloaden onderaan deze pagina. Inclusief alle bonnetjes met de genuttigde maaltijden en betaalde hotelovernachtingen.

De directie in de publieke sector heeft het er goed van genomen. Declaraties voor lunchafspraken met tournedos of etentjes met collega-overheidsdiensten als de RDW voor 220 euro per persoon komen regelmatig voor. Maar ook het personeel van de horeca waar de CBR-directie vertoefde heeft niet te klagen. Zo werd er 50 euro fooi gegeven op een rekening van zo’n 375 euro, of zelfs een keer 150 euro fooi op een rekening van 1500 euro.

Maar niet alleen de natte horeca in regio Rijswijk profiteert goed van de overheidsinstantie. Ook hotels in de buurt hebben niets te klagen. De algemeen directeur declareerde vorig jaar maar liefst 18.000 euro aan logies en verblijf. In 2008 kostte zijn hotelovernachtingen de examenkandidaten 16.500 euro. Niet verwonderlijk, een kamer voor een CBR-directeur kost dan ook 175 euro per nacht. Daarbij wordt door de diverse directeuren ook nog regelmatig voor 80 euro per persoon per nacht aan bar-, terras- en restaurantkosten gemaakt. Etentjes buiten de deur kostten inclusief reiskosten in totaal 26.700 euro. In 2008 declareerde de directeur voor ruim 21.000 euro aan afspraken buitenshuis.

De productiedirecteur sliep ook regelmatig op kosten van de examenkandidaten. Hij declareerde in 2008 voor 14.100 euro aan hotelovernachtingen. Vorig jaar was hij wel iets vaker ’s nachts thuis. Toen ontving hij voor ‘slechts’ 4300 euro aan vergoeding voor hotelovernachtingen en verblijfskosten.

De financieel directeur lijkt het enige directielid dat wel gewoon dagelijks thuis aanschuift. Hij declareerde vorig jaar een luttele 1100 euro aan dineetjes. Hotelovernachtingen heeft hij niet nodig.

Waarom het CBR het noodzakelijk acht dat de directeuren zoveel aan hotelkosten declareren, dat wil het CBR niet zeggen. “Aangezien er morgen (woensdag, red.) over deze zaak met de minister in de Tweede Kamer wordt gediscussieerd, zal de CBR-directie nu niet reageren naar de media”, laat woordvoerder Coen Sleddering weten.

“Het is wel zo dat de algemeen directeur en de  directeur productie beiden op grote afstand van Rijswijk in het oosten van het land wonen. Volgens afspraak kunnen zij  hotelovernachtingen declareren, omdat zij in tegenstelling tot de vorige directeur ervoor gekozen hebben niet van een fulltime chauffeur gebruik te maken”, aldus Sleddering. Overigens maakt de directie wel regelmatig gebruik van studentchauffeurs.

Bekijk hieronder alle declaraties van de CBR-directeuren van 2008 en 2009. De bestanden zijn 8 en 20 mb groot, dus het duurt even om te laden.

Bart Pals

Declaraties CBR-directeuren Deel 1
Declaraties CBR-directeuren Deel 2

Lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners”

[…] algemeen directeur. "De statutenwijziging is al aangevraagd", aldus Eurlings. Bart Pals Lees ook: CBR-directeur kreeg vorig jaar halve ton voor hotel en diners lees ook: Top CBR krijgt fors meer geld Onderwerpen: Balkenendenorm, beloningen, CBR, Eurlings, […]

Rolf|31.10.10|14:20

De CBR-directeur zou ruim onder de Balkenende-norm betaald moeten worden.
De service van het CBR ligt ver onder die van vergelijkbare instelllingen in het buitenland.

wim|14.01.11|20:21

te gek voor woorden! dat is ook de reden dat ik nooit en te nimmer rijexamen doet bij het cbr! pure zakkevullerij. het is te hopen dat er in de toekomst andere concurerende rijexamenscholen komen! dat zou beter voor consument en voordeliger voor de examen kandidaten zijn.

wim|14.01.11|20:24

schandalig! andere woorden zijn er niet voor.

jet|24.01.11|19:38

“Zo ontving hij het afgelopen jaar bijna een halve ton aan vergoedingen voor diners buiten de deur en hotelovernachtingen”( !!) stel dat deze meneer 5 dagen per week werkt, dan wil dat zeggen dat ie iedere werkdag, een heel jaar lang 190,00 euro (per dag!!) aan onkosten heeft gemaakt wat betreft eten en overnachtingen..
bovenop zijn salaris van 450.000 euro per jaar = ongeveer 1735,00 euro per (werk)dag!!!
sjonge, sjonge..

gedupeerde cbr|25.03.12|17:02

Wat mij opvalt is dat er enorm veel drabk op de declaraties staat, denk dat de directeur zelf eens voor een alcoholonderzoek moet.

#BAAS|13.10.19|13:18

Mooi baantje voor Pechtold dus

Dik Van den Berg|15.10.19|11:16

Meneer pechtold gaat zijn zakken vullen. Zoals iedereen in den Haag na parlements periode lijkt wel.
Cbr rijksoverheidsinstelling. Baljenende norm
En dat is nog veels teveel.
Bah

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.