scholen weer begonnen

Gratis rijles voor Belgische verkeerscoaches bij scholen

BELGIE – Dertig verkeerscoaches uit het Belgische Gent kregen donderdag een gratis rijles omdat ze zich het afgelopen jaar vrijwillig hebben ingezet om de verkeersveiligheid aan de schoolpoorten te verhogen.

Hoe de leerlingen dat organiseerden, moesten ze volledig zelf uitwerken. Zo konden ze bijvoorbeeld leerlingen motiveren om hun fietsverlichting in orde te maken of jongeren aanspreken die roekeloos de straat overstaken. In 2007 won het Educatief Centrum met dat project de ‘Europese prijs voor Verkeersveiligheid’ in de categorie ‘Lokale Acties’.

Saskia en Sofie, twee laatstejaarsstudenten van Sint-Paulus, waren dit jaar verkeerscoach voor hun school. Sofie in het Belgische Nieuwsblad: ‘We probeerden de mensen op een vriendelijke manier te wijzen op de verkeersveiligheid rond de schoolpoort. Zo spraken we ouders aan die verkeerd parkeerden of vroegen we fietsers om af te stappen om het zebrapad over te steken.’

Voor hun medewerking kregen alle verkeerscoaches een gratis rijles aangeboden door vier Gentse rijscholen. ‘Ik vind de rijles die we krijgen een mooie beloning voor ons werk. Want uiteindelijk kost dat toch enorm veel. De rijles zelf valt enorm goed mee, maar het is wel spannend die eerste rijlessen’, vertelt Saskia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.