Verstraeten, René

De nieuwe directie van het CBR is bekend

RIJSWIJK – De nieuwe algemeen directeur en financieel directeur van het CBR zijn bekend. Mevrouw mr. Susi M. Zijderveld (40) van de Nederlandsche Bank NV is per 1 september 2010 benoemd tot algemeen directeur CBR. Oud ANWB-topman A.L. Verstraeten (56) wordt op 1 juni 2010 financieel directeur van het CBR.

De beloning van de directieleden valt binnen de zogenoemde Balkenendenorm, zo meldt het CBR. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming. De huidige directie raakte onlangs in opspraak omdat zij forse salarissen onkostenvergoedingen opstrijken.

Zijderveld is nu nog werkzaam bij De Nederlandse Bank NV als Afdelingshoofd Geldtransactie- en Trustkantoren. Ze is onder meer verantwoordelijk voor het integriteittoezicht door DNB op financiële instellingen. Tevens is zij hoofd van het Financieel Expertisecentrum (FEC). De belangrijkste taak van het FEC is het versterken van de integriteit in de financiële sector.

De nieuwe financiële topman, drs. René A.L.Verstraeten (56), heeft ruim anderhalf jaar gewerkt als CFO a.i. bij energiebedrijf Delta NV. Daarvoor heeft hij tien jaar gewerkt bij de ANWB als lid van de hoofddirectie en plaatsvervangend hoofddirecteur.

De Raad van Toezicht van het CBR heeft de twee benoemd in overleg met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Met de afsluiting van de reorganisatie bij het CBR op 15 juni zullen de huidige interimdirectieleden Cees Anker (algemeen directeur) en Frank Janssen (financieel directeur) op 18 juni stoppen. Zoals bekend, gaat Harry Belt (directeur productie) op 1 juni met vervroegd pensioen.

Gerlach Cerfontaine, de nieuwe voorzitter Raad van Toezicht, is verheugd over de benoeming: “Samen zullen zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ambities van het CBR. Een professionele, efficiënte en publieke dienstverlener voor verantwoorde mobiliteit in Nederland.”

Zijderveld, Susi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “De nieuwe directie van het CBR is bekend”

Erik|26.05.10|15:06

Prima idee om een vrouw de leiding te geven over het CBR. Veel succes toegewenst met het omturnen naar een DIENSTVERLENENDE overheidsorganisatie!

Marcel|10.06.10|12:48

Het is te hopen dat het CBR weer eens gaat luisteren naar de mensen met wie zij elke dag behoort te werken, in plaats van het ministerie naar de oren te praten.
Veel wijsheid toegewenst.

Jorn|23.11.10|18:59

Mooi, hopelijk schaffen ze dan ook meteen die tussentijdse toets af!
Ik heb 4 weken geleden mijn tussentijdse toets gehaald (t.w.v 180euro) , waardoor ik vrijstelling heb op de bijzondere verrichtingen. Helaas ben ik vorige week gezakt voor mijn rijexamen, en kreeg ik te horen dat mijn tussentijdse toets hierdoor niet meer geldig is (?).
Daar snap ik echt vrij weinig van. Stel je zakt voor je rijexamen, dan moet je toch ook niet je theorie-certificaat opnieuw halen?
Ik vind het echt geldklopperij, dus ben benieuwd wat anderen er van vinden….

Groet,

Jorn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.