EigenWegWijs, rijschool, lesauto, milieu, CO2, rijbewijs

Eerste CO2-neutrale rijbewijs van Nederland

HARDERWIJK – Matthijs de Haan uit Ermelo is de eerste Nederlander die in een CO2 neutrale lesauto zijn rijbewijs heeft gehaald. Hij heeft zijn examen gehaald in de groengas aangedreven Volkswagen Passat van rijschool EigenWegWijs.

“Echt anders rijden doet ie niet hoor”, verzekert De Haan in het Kontakt. “Zelf ben ik niet op het groene karakter af gegaan, de andere rijscholen zaten gewoon vol. Maar toch kan ik het achteraf iedereen aanraden. Gertjan van Ark is een goede instructeur en je draagt ook nog een steentje bij aan het milieu.”

Het groene idealisme heeft bij Matthijs nog geen prioriteit. Hij zal de komende tijd in een gewone benzineverslindende Volvo 240 rijden (zo’n zware vierkante metalen wagen van Zweedse degelijkheid).

“De leerlingen komen nog niet echt op het groene karakter van mijn rijschool af”, bevestigt Van Ark. “Dat valt me een beetje tegen. Want ik ben met 42 euro per uur niet duurder dan andere rijscholen, zelfs goedkoper dan sommigen. Blijkbaar is dat nog geen stimulans.”

Lees ook: Innovatie in de rijschool: rijden op Groen Gas

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste CO2-neutrale rijbewijs van Nederland | RijschoolPro
EigenWegWijs, rijschool, lesauto, milieu, CO2, rijbewijs

Eerste CO2-neutrale rijbewijs van Nederland

HARDERWIJK – Matthijs de Haan uit Ermelo is de eerste Nederlander die in een CO2 neutrale lesauto zijn rijbewijs heeft gehaald. Hij heeft zijn examen gehaald in de groengas aangedreven Volkswagen Passat van rijschool EigenWegWijs.

“Echt anders rijden doet ie niet hoor”, verzekert De Haan in het Kontakt. “Zelf ben ik niet op het groene karakter af gegaan, de andere rijscholen zaten gewoon vol. Maar toch kan ik het achteraf iedereen aanraden. Gertjan van Ark is een goede instructeur en je draagt ook nog een steentje bij aan het milieu.”

Het groene idealisme heeft bij Matthijs nog geen prioriteit. Hij zal de komende tijd in een gewone benzineverslindende Volvo 240 rijden (zo’n zware vierkante metalen wagen van Zweedse degelijkheid).

“De leerlingen komen nog niet echt op het groene karakter van mijn rijschool af”, bevestigt Van Ark. “Dat valt me een beetje tegen. Want ik ben met 42 euro per uur niet duurder dan andere rijscholen, zelfs goedkoper dan sommigen. Blijkbaar is dat nog geen stimulans.”

Lees ook: Innovatie in de rijschool: rijden op Groen Gas

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.