scooters, rijlesbrommer, rijschool, brommerrijbewijs, examen, reserveren

Geen DigiD nodig bij op naam-reservering bromfietsexamen

RIJSWIJK – Om het bromfietspraktijkexamen op naam te reserveren is vooralsnog geen machtiging via DigiD nodig. Dat meldt het CBR via TOP-online. BSN-nummer en geboortedatum is dus voldoende.

Zodra de invoeringsdatum bekend is, ontvangen alle rijscholen een brief. Eerder werd gesproken over dit najaar. Het CBR kondigt ook alvast aan dat er bovendien geen verschil in reservering tussen eerste en herexamens is. Examens zijn binnen drie weken voor de examendatum alleen op naam te reserveren.

Naamloos

Voorlopig is het voor rijscholen toegestaan maximaal tien blokken naamloos in te kopen. Dat kan eventueel verhoogd worden indien een rijschool aantoonbaar meer dan 100 AM2-kandidaten per jaar heeft en het niet marktverstorend werkt.

Deze naamloze examens mogen allemaal binnen dezelfde kalendermaand vallen. Hiermee kan elke rijschool een aantal aaneensluitende blokken kopen die 3 weken voor de examendatum op naam moeten staan, anders volgt automatisch etaleren.

Examen wisselen

Per kandidaat mag er maximaal twee keer van examen gewisseld worden. Een keer als initiatiefnemer en een keer als meewerkend kandidaat. Het CBR adviseert de bromfietsrijscholen alvast om uitsluitend capaciteit in te kopen voor daadwerkelijk bekende kandidaten.

Ook is aan het ministerie van Verkeer & Waterstaat voorgesteld dat leerlingen reeds vanaf 15,5 jaar theorie examen kunnen doen, zodat zij de gelegenheid krijgen om hun praktijkexamen zo snel mogelijk na hun 16e verjaardag af te leggen

Reden voor de invoering van het op naam reserveren van bromfiets praktijkexamens is dat er kunstmatig schaarste ontstaat omdat een aantal rijscholen alles zou opkopen.

Lees ook: Bromfietsexamen straks alleen op naam te reserveren bij CBR

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen DigiD nodig bij op naam-reservering bromfietsexamen | RijschoolPro