motor, motorrijbewijs, motorles

Belgische Motorbond tegen verhoging leeftijd motorrijbewijs

BELGIË – De Belgische motorbond – de Motorcycle Action Group – is niet te spreken over het invoeren van de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn in België voor motorrijders. Hierbij wordt de instroomleeftijd voor zware motoren opgerekt naar 24, net zoals in Nederland.

Voorlopig overlegt de bond echter nog met de Belgische minister van Vekeer Schouppe, de FOD Mobiliteit en de rijscholen, dus stellen ze acties uit tot de knoop definitief is doorgehakt.

Europa

“De bedoeling van Europa is een stappenrijbewijs om al doende te leren rijden”, verduidelijkt Erwin Steegmans van de Motorcycle Action Group in Het Laatste Nieuws.

“Maar het rijbewijs wordt daarmee sowieso ook duurder”, vervolgt hij. Zo zouden motorrijders voortaan bij elke overgang naar een volgende categorie lessen moeten volgen. “We zitten ermee in onze maag dat het én lessen én examens wordt.”

Actie

Toch plannen de motards voorlopig geen acties. Ze hopen tijdens hun “quasi wekelijks” overleg met de FOD Mobiliteit nog wijzigingen uit de brand te slepen. Al loopt dat overleg vooralsnog “niet echt gunstig”. “We zijn al een paar keer vrij geëmotioneerd uit mekaar gegaan”, verduidelijkt Steegmans nog.

In Nederland dienen de plannen voor invoering van de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn voor motorrijders ook nog wat aangepast te worden, zo vindt de rijschoolbranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.