CBR, rijexamen, examen, rijles, rijschool

Slagingspercentage rijexamen faalangst CBR is 60 procent

RIJSWIJK- Het slagingspercentage van het rijexamen voor mensen met faalangst bedraagt 60 procent. Inmiddels is dat examen door  ruim duizend kandidaten afgelegd.

De populariteit van het examen neemt toe. De afgelopen maand legden al vijfhonderd kandidaten het examen af. De eerste maand trok het examen nog maar 86 kandidaten, maar in juli en augustus kwamen er in totaal al vierhonderd.

CBR

Exameninstantie CBR verwacht dat het aantal kandidaten doorgroeit naar zo’n tienduizend per jaar. De meeste kandidaten voor het speciale examen zijn vrouw en in de twintig. Vaak zijn ze al eerder opgeweest voor hun rijbewijs.

Het speciale examen is in juni geïntroduceerd. Een examinator die is getraind in het omgaan met faalangst, neemt het examen af. Het examen duurt 25 minuten langer, zodat er meer tijd is de problemen met de kandidaat te bespreken. Ook mag de kandidaat een time-out nemen. Het examen kost 156 euro in plaats van de 93 euro die een normaal examen kost.

Faalangst rijexamen

Het faalangst rijexamen is niet voor mensen met angst voor rijden, maar voor mensen die juist bang worden omdat ze de druk van het examen niet aankunnen. Zodra dat examen voorbij is, hebben ze er geen last meer van.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.