Volkswagen, Rijbewijs, Golf, lesauto

Gouden Effie voor campagne Volkswagen Rijbewijs

LEUSDEN – Volkswagen heeft een Gouden Effie gewonnen voor de campagne rond het Volkswagen Rijbewijs. De Effie wordt gezien als de belangrijkste Nederlandse reclamevakprijs voor bewezen succesvolle campagnes.

De Volkswagen Rijbewijs campagne heeft aantoonbaar tot goede resultaten geleid. In het eerste jaar van het bestaan hebben 12.563 jongeren zich aangemeld voor het Volkswagen Rijbewijs programma. Deelnemende rijopleidingsinstituten krijgen zo via de communicatiekracht van het platform extra cursisten aangereikt.

Rijles

De campagne werd door Volkswagen met communicatiebureau Achtung! en MTV Networks ontwikkeld. Belangrijke ondersteuning komt van de TV-serie Licence to Liberty op TMF waarbij vijf jongeren worden gevolgd tijdens rijlessen.

De jury onder leiding van voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk maakte melding van een originele en buitengewone campagne. Uit het rapport: Het thema en de aanpak maken uitstekend gebruik van het sterke merk.

Met opvallende en bovenal effectieve communicatie zijn in nog geen jaar uitstekende resultaten gerealiseerd in de rijbewijsmarkt en onder jongeren. De jury was unaniem in zijn gouden oordeel over de campagne. 

Lees ook: Volkswagen Rijbewijs als gratis ‘franchise’ voor de rijschool

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.