rijles, lesauto

Boze man ramt lesauto onder ogen van agenten

rijles, lesauto

LEEUWARDEN – Een boze 55-jarige man uit Leeuwarden is maandag in het zicht van politieagenten op een lesauto geknald, nadat hij even daarvoor een bekeuring had gekregen. Dat heeft de Friese politie dinsdag gemeld.

De inzittenden van de lesauto kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden die les had in de auto was volgens de politie wel erg ontdaan. De boze Leeuwarder kreeg van de agenten vervolgens opnieuw een bon, wegens het niet verlenen van voorrang en het veroorzaken van een ongeluk.

Agenten hadden de man bekeurd omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen had. Daarna reed de Leeuwarder met slippende banden en loeiende motor woedend weg. Op de eerstvolgende kruising verleende hij geen voorrang aan een lesauto en knalde daar bovenop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Boze man ramt lesauto onder ogen van agenten”

Dennie|02.11.10|13:43

Misschien hadden de agenten beter het rijbewijs van deze driftkikker kunnen innemen en en hem kunnen aanmelden voor een EMG cursus!
Als rijinstructeur zie ik dagelijks hoe dit soort driftkikkers (levens) gevaarlijke situatie`s veroorzaken! Veel sneller het rijbewijs afnemen zou een goede oplossing zijn!

rijschool|02.11.10|14:11

Inderdaad Dennie. Dit soort korte lontjes moeten zo snel mogelijk het rijbewijs kwijt raken. Dan hebben we ook geen extra asfalt nodig.

Dennie|02.11.10|14:26

@ rijschool, het frustrerende aan het hele verhaal is dat ik probeer om verandwoorde leerlingen op te leiden, en we vervolgens worden gecontfronteerd met de talloze voorbeelden van hoe het niet moet! vaak zijn het niet eens “Henk en Ingrid” (om maar even in PVV termen te praten) maar de lease rijder met zn Audi of BMW. Misschien zou het een idee zijn om iedere 10 jaar een aantal VERPLICHTE uren bijscholing te volgen voor één (naar keuze) van je catogoriën om zodoende e.a. weer bij te schaven, en daaraan een cbr examen te koppelen. We doen dit al om het kaf van het koren te scheiden bij de rij-instructeurs. Maar dit zou net zo goed mogen gelden voor de automobilist.

Jaap|02.11.10|21:18

Zo’n extra bijscholing zou geen kwaad kunnen. Zaken zoals het nieuwe rijden en nieuwe verkeerssituaties (turbo-rontondes bijv) kunnen dan ook aanbod komen.

Ramdhan|07.02.11|21:19

Laatste tijden zijn veel regels, borden veranderd en wat bij gekomen . Het zou mischien een idee zijn om eerst een Theorie examen te gaan doen op het oog van het nieuwe rijden ( bij gemeente huis/politie bureau ) en met dat behaalde certificaat je rijbewijs te gaan verlengen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.