rijsimulator, Rozendom, rijles

Rijsimulatoren Rozendom kijgen optie voor rijles in sneeuw

rijsimulator, Rozendom, rijles

ZWOLLE – De rijsimulatoren van Rozendom krijgen een aparte ‘sneeuwmodus’. Hierbij kan de leerling oefenen op het rijden in dit soort moeilijke omstandigheden, zonder enige kans op schades of ongelukken.

“Zo kan de leerling toch enige ervaring opdoen in het rijden onder winterse omstandigheden”, zegt André Rozendom. “Door het gevaar op schades aan het lesvoertuig worden bij gladde wegen door sneeuwval of ijzel de lessen vaak geannuleerd, terwijl nu in onze rijsimulator toch rijles gegeven kan worden.”

Rijgedrag

“De modus wordt bij al onze klanten geïnstalleerd. De tractie wordt aangepast aan de wrijvingscoëfficiënt op het wegdek. Dus de rijsimulator zal een ander rijgedrag vertonen bij sneeuw of regen, terwijl de intensiteit van deze weersomstandigheden instelbaar is.”

Rozendom heeft ook een nieuw voertuigmodel ontwikkeld, waarbij ieder type voertuig qua rijgedrag gesimuleerd kan worden. “Dit betekent dat je het rijgedrag van ieder gewenst voertuig kunt instellen en de rijsimulator de overeenkomstige gedragingen zal weergeven. Hierbij valt te denken aan tractie, brandstofverbruik enzovoorts.”

Instructeur

“Verder hebben wij een module ontwikkeld voor hulpverleningsdiensten, waarbij een cursist in de in de rijsimulator rijdt en de rest van de cursisten in een andere ruimte de situaties kunnen beoordelen en bediscussiëren met een instructeur. Ze kunnen via een smartboard, of om het even welke projectie men gebruikt, de situaties vanuit het gezichtspunt van de chauffeur of via birdview bekijken.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.