computer, tiener, jongeren

Films in de theorieles als voorbereiding op de rijles

Met een goede theorie-opleiding is de leerling beter voorbereid op praktijklessen. Maar verkeerstheorie gaat verder dan alleen het theorie-examen. De nieuwe opleiding i-Theorie van Lens Media bevat daarom ook 50 instructiefilms van de rijprocedure B.

Bedoeling van de instructiefilms is om de leerling beter voor te bereiden op de praktijklessen in de lesauto.

Rijinstructeur

“Als de rijinstructeur aangeeft de volgende les bijvoorbeeld file parkeren te gaan oefenen, kan de leerling van tevoren de instructiefilms bekijken. Dan hoeft de rijinstructeur niet meer de hele verrichting uit te leggen tijdens de les”, licht Peter Somers van Lens Media toe.

“Grootste voordeel is dat na een korte uitleg meteen geoefend kan worden door de leerling in de lesauto. Hij weet immers de basis al uit de instructiefilms. Je kunt niet alles uitleggen in een film, maar de rijinstructeur kan zo wel veel gerichter les geven.”

Theorie-examen

De theorie-opleiding bestaat uit een digi-boek, 35 theorie-examens, een volledige gevaarherkenningstraining en de 50 instructiefilms van de rijprocedure B. De rijschoolhouder koopt deze in voor maximaal 14,80 euro.

“De verkoopprijs kan zelf bepaald worden door de rijschool”, vertelt Somers. “Hij kan er een paar tientjes voor vragen aan de leerling of zestig euro. Dat is onze adviesprijs. Zo verdient hij er zelf ook wat aan.”

Theorie-opleiding

Niet alle leerlingen zijn gebaat bij een dergelijke theorie-opleiding, beseft ook Somers. “Sommige leerlingen hebben gewoon klassikaal les nodig, anders steken ze er niets van op. i-Theorie is bedoeld voor leerlingen die een zekere mate van zelfstandigheid hebben.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Films in de theorieles als voorbereiding op de rijles | RijschoolPro
computer, tiener, jongeren

Films in de theorieles als voorbereiding op de rijles

Met een goede theorie-opleiding is de leerling beter voorbereid op praktijklessen. Maar verkeerstheorie gaat verder dan alleen het theorie-examen. De nieuwe opleiding i-Theorie van Lens Media bevat daarom ook 50 instructiefilms van de rijprocedure B.

Bedoeling van de instructiefilms is om de leerling beter voor te bereiden op de praktijklessen in de lesauto.

Rijinstructeur

“Als de rijinstructeur aangeeft de volgende les bijvoorbeeld file parkeren te gaan oefenen, kan de leerling van tevoren de instructiefilms bekijken. Dan hoeft de rijinstructeur niet meer de hele verrichting uit te leggen tijdens de les”, licht Peter Somers van Lens Media toe.

“Grootste voordeel is dat na een korte uitleg meteen geoefend kan worden door de leerling in de lesauto. Hij weet immers de basis al uit de instructiefilms. Je kunt niet alles uitleggen in een film, maar de rijinstructeur kan zo wel veel gerichter les geven.”

Theorie-examen

De theorie-opleiding bestaat uit een digi-boek, 35 theorie-examens, een volledige gevaarherkenningstraining en de 50 instructiefilms van de rijprocedure B. De rijschoolhouder koopt deze in voor maximaal 14,80 euro.

“De verkoopprijs kan zelf bepaald worden door de rijschool”, vertelt Somers. “Hij kan er een paar tientjes voor vragen aan de leerling of zestig euro. Dat is onze adviesprijs. Zo verdient hij er zelf ook wat aan.”

Theorie-opleiding

Niet alle leerlingen zijn gebaat bij een dergelijke theorie-opleiding, beseft ook Somers. “Sommige leerlingen hebben gewoon klassikaal les nodig, anders steken ze er niets van op. i-Theorie is bedoeld voor leerlingen die een zekere mate van zelfstandigheid hebben.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.