Vrachtwagen, Defensie, militair voertuig

OTCRij in Oirschot ook dupe van forse bezuiniging Defensie

OIRSCHOT – De bezuinigingen bij Defensie zullen ook bij de OTCRij in Oirschot stevig voelbaar zijn. Wat de gevolgen voor de militaire rijinstructeurs precies zijn, daarover is pas begin 2012 duidelijkheid.

“Defensie moet echt heel fors gaan bezuinigien. Dat zal in alle gelederen voelbaar zijn, dus ook bij de OTCRij”, licht woordvoerster Patricia Zonneveld van Defensie toe.

Defensie

In juli/augustus worden de concrete bezuinigingsplannen bij Defensie bekend. “Wat dat betekent voor de individuele werknemers bij de OTCRij, daarover is pas begin volgend jaar zekerheid te geven.”

Maar dat het opleidingscentrum fors budget moet inleveren, dat is onvermijdelijk. “Alle bezuinigingsmaatregelen hebben een domino-effect”, vertelt Zonneveld. Zo leidt bijvoorbeeld het schrappen van de 60 tanks tot een forse afname van de benodigde logistieke ondersteuning (lees: vrachtwagenchauffeurs).

Civiele rijinstructeurs

Door de bezuinigingen bij Defensie verdwijnen zo’n 10.000 arbeidsplaatsen. Wat de gevolgen zijn voor de inhuur van civiele rijinstructeurs is ook nog niet bekend. Het contract met rijschool Dekker/Meurs werd onlangs niet verlengd. Dat op korte termijn een nieuwe aanbesteding volgt lijkt onwaarschijnlijk.

Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) leidt militairen op in het besturen, bedienen en onderhouden van wiel- en lichte rupsvoertuigen en machines. Het OTCRij verzorgt voor de gehele krijgsmacht de algemene rijopleidingen (voor het militair-rijbewijs), opleidingen voor het bergen van voertuigen en opleiding tot militaire rijinstructeurs en rijexaminatoren. Daarnaast ondersteunt het OTCRij de training van eenheden en fungeert het als kenniscentrum.

Bart Pals

Lees ook: Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OTCRij in Oirschot ook dupe van forse bezuiniging Defensie | RijschoolPro
Vrachtwagen, Defensie, militair voertuig

OTCRij in Oirschot ook dupe van forse bezuiniging Defensie

OIRSCHOT – De bezuinigingen bij Defensie zullen ook bij de OTCRij in Oirschot stevig voelbaar zijn. Wat de gevolgen voor de militaire rijinstructeurs precies zijn, daarover is pas begin 2012 duidelijkheid.

“Defensie moet echt heel fors gaan bezuinigien. Dat zal in alle gelederen voelbaar zijn, dus ook bij de OTCRij”, licht woordvoerster Patricia Zonneveld van Defensie toe.

Defensie

In juli/augustus worden de concrete bezuinigingsplannen bij Defensie bekend. “Wat dat betekent voor de individuele werknemers bij de OTCRij, daarover is pas begin volgend jaar zekerheid te geven.”

Maar dat het opleidingscentrum fors budget moet inleveren, dat is onvermijdelijk. “Alle bezuinigingsmaatregelen hebben een domino-effect”, vertelt Zonneveld. Zo leidt bijvoorbeeld het schrappen van de 60 tanks tot een forse afname van de benodigde logistieke ondersteuning (lees: vrachtwagenchauffeurs).

Civiele rijinstructeurs

Door de bezuinigingen bij Defensie verdwijnen zo’n 10.000 arbeidsplaatsen. Wat de gevolgen zijn voor de inhuur van civiele rijinstructeurs is ook nog niet bekend. Het contract met rijschool Dekker/Meurs werd onlangs niet verlengd. Dat op korte termijn een nieuwe aanbesteding volgt lijkt onwaarschijnlijk.

Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) leidt militairen op in het besturen, bedienen en onderhouden van wiel- en lichte rupsvoertuigen en machines. Het OTCRij verzorgt voor de gehele krijgsmacht de algemene rijopleidingen (voor het militair-rijbewijs), opleidingen voor het bergen van voertuigen en opleiding tot militaire rijinstructeurs en rijexaminatoren. Daarnaast ondersteunt het OTCRij de training van eenheden en fungeert het als kenniscentrum.

Bart Pals

Lees ook: Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.