Compact Opleidingen, lesauto, rijschool

CBR-leerlingen Compact vallen onder Garantiefonds Bovag

Wanneer Compact Opleidingen failliet gaat, dan kunnen de CBR-leerlingen een beroep doen op het Bovag Garantie Fonds (BGF). Dat bevestigt Bovag-woordvoerder Paul de Waal desgevraagd.

“Genoemd bedrijf is lid van Bovag en draagt dus bij aan het BGF. Mocht het bedrijf failliet verklaard worden, dan treedt het fonds in werking en kunnen we, voor zover nodig, leerlingen uit de brand helpen. Zo ver is het volgens onze info nog niet”, licht De Waal toe.

Rijbewijs

Het gaat hierbij alleen om CBR-leerlingen die via Compact Opleidingen (Stageverkeersschool) hun rijbewijs B, BE, AVD of AM2 halen. IBKI-cursisten vallen niet onder het fonds. De gedupeerden kunnen volgens de voorwaarden van het BGF hun reeds betaalde rijlessen volgen bij een andere Bovag-rijschool.

Belangrijk is dat de leerling een Bovag-lesovereenkomst en een leskaart kan overleggen. Die twee zaken en een betalingsbewijs zijn voorwaarden voor de leerling om in aanmerking te komen voor vergoeding bij een eventueel faillissement. De verzekeraar kan zo met zekerheid zien welk pakket er gekocht is en hoeveel lessen er nog tegoed zijn.

Bovag-rijscholen betalen 75 cent premie per eerste examen om het fonds te financieren. De maximaal verzekerde som is 2.000 euro per leerling, 800.000 euro per gebeurtenis en 1,25 miljoen per kalenderjaar.

Bart Pals

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “CBR-leerlingen Compact vallen onder Garantiefonds Bovag”

jan|23.04.11|14:42

Kijk……en dat vind ik nu eens goed nieuws.
Halveerd de gedupeerden tenminste.

Walter|29.04.11|17:32

Lichtpuntje in de duisernis, heb dit bericht doorgestuurd naar mijn leerling in de hoop dat hij nog iets van zijn geld terug kan krijgen.
Is namelijk niet een goeie start als instructeur als je het geld van een leerling al verspeelt (buiten jouw schuld om), had deze leerling zelf aangebracht voor mijn stage.
Tevens een extra pakket gekocht waar nog geen les van gedaan was..dag €€€€ !
Fijn dat er mensen zijn die dit opmerken.

Dank U mr Bart Pals

allen fijn weekend

coryejeanne mahabiersing|03.05.11|20:58

nou ik heb 1 proefles en 1gewone les gehad en een nedrag betaald van 999,00 euro terwijl ze wisten dat het fout ging .hadden ze ook wel eens mogen zeggen wacht met betalein,ben wel mijn geld kwijt lekker hoor .heb hier zi=o hard voor moeten sparen ,snik snik

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR-leerlingen Compact vallen onder Garantiefonds Bovag | RijschoolPro
Compact Opleidingen, lesauto, rijschool

CBR-leerlingen Compact vallen onder Garantiefonds Bovag

Wanneer Compact Opleidingen failliet gaat, dan kunnen de CBR-leerlingen een beroep doen op het Bovag Garantie Fonds (BGF). Dat bevestigt Bovag-woordvoerder Paul de Waal desgevraagd.

“Genoemd bedrijf is lid van Bovag en draagt dus bij aan het BGF. Mocht het bedrijf failliet verklaard worden, dan treedt het fonds in werking en kunnen we, voor zover nodig, leerlingen uit de brand helpen. Zo ver is het volgens onze info nog niet”, licht De Waal toe.

Rijbewijs

Het gaat hierbij alleen om CBR-leerlingen die via Compact Opleidingen (Stageverkeersschool) hun rijbewijs B, BE, AVD of AM2 halen. IBKI-cursisten vallen niet onder het fonds. De gedupeerden kunnen volgens de voorwaarden van het BGF hun reeds betaalde rijlessen volgen bij een andere Bovag-rijschool.

Belangrijk is dat de leerling een Bovag-lesovereenkomst en een leskaart kan overleggen. Die twee zaken en een betalingsbewijs zijn voorwaarden voor de leerling om in aanmerking te komen voor vergoeding bij een eventueel faillissement. De verzekeraar kan zo met zekerheid zien welk pakket er gekocht is en hoeveel lessen er nog tegoed zijn.

Bovag-rijscholen betalen 75 cent premie per eerste examen om het fonds te financieren. De maximaal verzekerde som is 2.000 euro per leerling, 800.000 euro per gebeurtenis en 1,25 miljoen per kalenderjaar.

Bart Pals

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “CBR-leerlingen Compact vallen onder Garantiefonds Bovag”

jan|23.04.11|14:42

Kijk……en dat vind ik nu eens goed nieuws.
Halveerd de gedupeerden tenminste.

Walter|29.04.11|17:32

Lichtpuntje in de duisernis, heb dit bericht doorgestuurd naar mijn leerling in de hoop dat hij nog iets van zijn geld terug kan krijgen.
Is namelijk niet een goeie start als instructeur als je het geld van een leerling al verspeelt (buiten jouw schuld om), had deze leerling zelf aangebracht voor mijn stage.
Tevens een extra pakket gekocht waar nog geen les van gedaan was..dag €€€€ !
Fijn dat er mensen zijn die dit opmerken.

Dank U mr Bart Pals

allen fijn weekend

coryejeanne mahabiersing|03.05.11|20:58

nou ik heb 1 proefles en 1gewone les gehad en een nedrag betaald van 999,00 euro terwijl ze wisten dat het fout ging .hadden ze ook wel eens mogen zeggen wacht met betalein,ben wel mijn geld kwijt lekker hoor .heb hier zi=o hard voor moeten sparen ,snik snik

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.