Gerards Rijschool, lesauto, rijinstructeur

Rijschool rekent toeslag voor rijlessen in avond of weekend

Gerards Rijschool, lesauto, rijinstructeur

Een toeslag voor werken in de avonduren en weekenden is in veel sectoren vanzelfsprekend. Gerard Uppelschoten heeft het ook ingevoerd in zijn rijschool. Hij rekent 2 euro extra per uur. “En er is na invoering geen leerling weggegaan”, vertelt de rijschoolhouder uit Vianen.

Gerards Rijschool heeft de toeslag al in 2009 ingevoerd. “De meeste leerlingen kunnen vaak wel overdag lessen, maar gaan in de zomer als het mooi weer is liever zwemmen. Daardoor had ik overdag weinig te doen. Maar ik kon wel elke avond werken en was dus nooit meer thuis.”

Rijles overdag

Uppelschoten rekent een toeslag van € 2,- per uur. “Ik les ’s avonds 1,5 uur, dat is dan dus € 3,- per avond per keer. De reactie’s van de leerlingen waren minder heftig dan dat ik van te voren had verwacht. ‘Dan les ik toch gewoon wel overdag, scheelt me weer 3 euro’, zeiden de meesten. En als je het ze meteen vertelt, dan hebben ze er vrede mee. Het staat ook duidelijk op de prijslijst vermeld”, vertelt de rijschoolhouder.

Om het de leerlingen makkelijk te maken deze € 3,- te betalen heeft Uppelschoten euromunten ingescand en daar een avondkaart van gemaakt. “Op de kaart staan er 20 afgebeeld. Dan kunnen ze per keer afstrepen en in 1keer € 20,- afrekenen. Want elke avond dat ze les hebben 3 euro meenemen wordt toch vergeten en dat is ik op deze manier opgelost.”

Een uur rijles bij Gerards Rijschool kost overdag 47,50 euro per uur. Een uur E achter B kost 52,50 euro per lesuur.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

18 reacties op “Rijschool rekent toeslag voor rijlessen in avond of weekend”

Ingeborg|17.06.11|16:17

Wij hanteren ook al jaren een toeslag voor ’s avonds en zaterdags. En meer rijscholen hier in de omgeving doen dat.
Alleen kost bij ons een rijles overdag €40.00.
Ook bij ons geen negatieve reacties van leerlingen, en overdag de agenda weer zonder gaten.

Y. van Ark|19.06.11|11:50

Die prijzen moeten we in deze regio ook hebben.
Alleen jammer dat er zoveel beunhazen rond rijden hier.
Hou denk ik geen leerling over als ik dat ga vragen.

Talent|19.06.11|13:05

Ik krijg het al moeilijk als ik 38 euro moet vragen. Iedereen loopt weg. Regio Amsterdam.

Bert|20.06.11|08:38

@ Talent;

Heb je dat ook al geprobeerd dan?

Jan|20.06.11|09:09

Ik heb in verschillende gedeeltes van het land geopereerd met mijn rijschool.
Als je een slagingspercentage hebt die minimaal 10-20% boven het kringgemiddelde uitsteekt heb je daar echt geen problemen mee.
Ik heb altijd een volle agenda gehad en een wachtlijst.
Leg de nadruk op kwaliteit en service, dat blijft hangen bij de leerling en daar spreekt men over.
En laat je niet opnaaien door de leerling om te snel examen te doen, daardoor zakt je gemiddelde en val je buiten de boot.

Bert|20.06.11|16:09

Juist, en vooral in het westen van het land schijnen er nogal wat “knoeiers” tussen te zitten. En als jij daar met kop en schouders bovenuit steekt nemen serieuze leerlingen genoegen met een hogere lesprijs.
Ander voordeel is dat die kandidaten meestal ook op jouw advies afgaan, en dus ook examen willen doen als jij dat aangeeft.
Leerlingen die voor € 25/uur willen lessen hebben meestal weinig te besteden, en willen/kunnen dus ook weinig lessen wat funest is voor jouw aanzien

rij-instructeur|23.06.11|15:19

als ik mijn prijs omhoog doe, dan lopen ze meteen allemaal weg..terwijl ik tot de beste behoort. (al zeg ik het zelf) :) Ik heb eigenlijk wel recht op een redelijke prijs van 45 euro per uur, tja hoe pak je dit aan. Als iedereen nou zn prijzen omhoog doen. dan gaat het makkelijker… ik doe het nu voor 35 euro per uur, maar er zitten hier prijsvechters die het voor 20 euro doen omgeving rotterdam. Dit is niet normaal meer

zwolle|23.06.11|15:58

Wij lessen overdag 60 min voor € 42,-. En in de avonduren en op zaterdag betalen ze hetzelfde maar dan voor 50 minuten. Zo kun je vaak net een leerling meer laten rijden zonder zelf heel laat thuis te zijn. Scheelt toch en iedere leerling snapt het als je zegt dat dit je onregelmatingheidstoeslag is. :-) Daar komt bij dat je in de avonduren net zoveel kunt doen tijdens 50 min. als in 60 min. overdag vanwege het rustiger verkeersbeeld.

Yvonne|23.06.11|16:27

Wij zijn vrij duur als ik de prijzen bij jullie vergelijkt bij ons kost een 60 min. rijles 53,00 euro
En voor een 90 min. rijles 67,00 euro.
Bij ons zijn de meeste rijscholen aardig gelijk met de prijzen wij hebben geen avond tarief aangezien wij het zowel op de dag als avond even druk hebben.
Ook hebben wij een wachttijd van ongeveer 3 weken.
Wij lessen in Rotterdam.
groetjes Yvonne

Anette|23.06.11|19:36

Wanneer je een specialisatie hebt en kwaliteit levert, staan ze graag in de rij voor je. Wij vragen € 100,- extra voor een rijopleiding als ze speciaal naar mij vragen. Ik geef alle soorten begeleiding van angst, fobie of trauma’s. Er komen zelfs meer leerlingen van andere rijscholen dan dat ik eigen leerlingen heb. Onze prijs is overdag en in de avond: € 45,-. Maar ik sta er helemaal achter om een toeslag te vragen. Eerst even bespreken. In onze regio (Brabant) zijn de prijzen redelijk gelijk.

Jan Plutschouw|24.06.11|07:01

Kijk dat is het hem ook. De prijzen zijn bijna gelijk. Ik ben het duurste van mijn dorp en heb het hoogste slagingspercentage. Had het heel erg druk, Nu is het bagger en ze gaan liever naar een goedkopere van 5 euro tot 7,50 euro goedkoper. Als we goede prijzen hanteren iedereen, dan kunnen ze kiezen waar ze het liefst heen willen. Maar de leerlingen geven liever in de terugreis het geld uit ipv de heenreis. Ze zakken liever 1 of 2 keer dan met de eerste keer slagen. STOM HE.

Roger|24.06.11|09:41

Ja Jan, ik wil proberen ook eerlijk te zijn. Ik zou heel graag alle l.lingen opleiden tot slagen in 1 keer. De ene keer 30 lessen, de andere keer 50? Nu moet ik maar terug van 40 euro naar 36? Klanten die willen komen, komen ineens niet. Zit een budgetschooltje van 25 euro per uur. Ik zie weer nieuwe kleine autootjes rijden. Weinig klanten betekent met de bijstand gaan praten. Zit in een regio waar schijnbaar alle ouwe mannen (mijzelf incluis) een rijschool beginnen.

Aris Bakker Bakker|27.06.11|00:06

Een rijles kost 42 euro ongeacht of de leerling deze in de avond of overdag neemt.

Erik|07.07.11|12:00

Hier in de regio zuid-Holland wordt flink met de prijzen gehandeld, het zijn hier mensen die naast hun uitkering een rijschool zijn gestart en daar komen leerlingen op af. Ik zelf heb mijn prijs van € 40,00 terug moeten brengen naar € 37,50. Het onderwerp om een avond- en weekend tarief in te voeren zie ik wel zitten. Ik vind dat je onderling eerst de lesprijs samen moet vasthouden en dan is dat beunhazen gedrag een stuk minder. Houd meer onderling contact stukje markt bewaking.

Ger bestuurslid VRB-Rijscholenbelang|08.07.11|23:35

Het hanteren van extra op de huidige lesprijs is een normaal verschijnsel tegenwoordig voor de avonduren en de zaterdagen.
Maar om meer te vragen aan mensen met een trauma,autistisch of met faalangst vinden wij juist zeer zwak.
Deze mensen worden hun hele leeftijd al achtervolgd met dit probleem en moeten dan nog extra betalen voor een rijles die ook 60 minuten duurt ? Belachelijk !!
Nee dat is service en tevens een uitdaging om deze mensen te helpen wij vragen daar niets extra’s voor.

Roger|09.07.11|09:56

De kop van het artikel zegt ondermeer: er is na verhoging geen l.ling weggegaan. Bij een goed lopende rijschool lijkt me dit vrij logisch. Als je het van de prijs vergelijkende klanten moet hebben is het een ander verhaal. Als je vanaf nul een goede rijschool moet en/of wil worden zou het mooi zijn als je financieel enigszins onafhankelijk zou zijn. Anders kost het je altijd compromissen. Lijkt me geen discussie punt. Dus bij een groot aanbod wordt het een buyersmarket zoals in alle business.

Jan Plutschouw|09.07.11|13:29

Ik ben nog geen parketten rijschool. Wel meer lessen in de week. Krijgen ze iets korting, want dat doet een parketten rijschool nog meer. Ik wil de ll niet benadelen en mijzelf helemaal niet.
Adviesprijs is 50 euri zegt men. Ik wil het graag hebben, maar dat lukt dus niet. Kartelafspraken moet je ook heel voorzichtig mee doen. Was wel het beste geweest. Dus landelijk vaststellen???
Iedereen moet zich eraan houden. incl beun de haas. Niks meer aan de hand. Jammer dat het zo moet, met die beunen

remco|21.07.11|20:24

@ Annette,speciaal naar jou vragen,en dan 100€ extra vragen,dat is inderdaad erg treurig,dat je voor mensen met een beperking extra geld rekend, terwijl ze in de rij staan bij je!dit is pure discriminatie,als je i.p.v autist of angst,fobie,leerling marokaan of antiliaan schrijft heb je een groot probleem,dan hebben je auto, gelijk een andere kleur de volgende dag,wat niet eens zal misstaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.