spitsstrook

Vrees voor verkeersveiligheid bij openstellen spitsstroken

spitsstrook

AMSTERDAM – Het openstellen van de spitsstroken in de file kan tot gevaarlijke situaties leiden, zo verwacht de Verkeers Informatie Dienst (VID). Vooral het ontbreken van een vluchtstrook op de snelweg is nadelig voor de veiligheid.

Doordat de vluchtstrook wordt opgeofferd in de file, moet er heel snel worden ingegrepen door medewerkers van Rijkswagerstaat als iemand daar toch met pech op stil komt te staan. De groene pijl boven de strook moet dan razendsnel veranderen in een rood kruis. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Spitsstroken

“Als er twee of drie spitsstroken zijn is dat nog wel bij te houden via monitoren bij Rijkswaterstaat, maar als er twintig schermen in de gaten gehouden moeten worden wordt dat veel moeilijker”, zegt een woordvoerder van de VID tegen RTVNH.

Volgens Rijkswaterstaat zijn er geen aanwijzingen om aan te nemen dat de spitsstroken onveilig zijn, maar de dienst doet er wel onderzoek naar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.