rijles, rijinstructeur

Engelse amateur-rijinstructeur overreden door leerling

rijles, rijinstructeur

De moeder van een 17-jarig meisje is in Engeland overleden nadat ze door haar dochter, die ze zelf rijles aan het geven was, werd aangereden. De moeder gaf op dat moment aanwijzingen tijdens het inparkeren, terwijl ze achter de auto stond.

In Engeland mag een 17-jarige rijles krijgen van iedereen met een rijbewijs. Enige voorwaarde is een lesteken op de auto.

Parkeerplaats

Moeder Sue gaf aanwijzingen achter de Ford Ka om dochter Lauren bij te staan. Dat gebeurde op de parkeerplaats van een gezelligheidsvereniging bij Rochester, Engeland, waar ze achter de bar werkte. Dit meldt de Dailymail.

De 41-jarige vrouw werd tegen een andere auto gedrukt. Ze liep ernstige verwondingen aan haar hoofd op en is per helikopter naar het ziekenhuis in Whitechapel vervoerd. Daar overleed ze.

Aangereden

Volgens ooggetuigen was eerst niet duidelijk dat de moeder was aangereden. Pas toen ze naar de schade van de andere auto gingen kijken, zagen ze de vrouw op de grond liggen in een plas bloed.

“Haar dochter was hysterisch”, vertellen de ooggetuigen volgens Trouw. “We hebben geprobeerd haar te kalmeren, maar ze was te erg van streek.”

Rijinstructeur

In Nederland zou een dergelijk ongeluk niet snel voorkomen. Hier mag alleen rijles gegeven worden door ervaren WRM-gediplomeerde rijinstructeurs. Zij weten dat ze nooit achter een auto moeten staan om aanwijzingen te geven aan een leerling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Engelse amateur-rijinstructeur overreden door leerling”

MH|25.07.11|16:38

Ja Ja,,,, NOG wel ??

Gerard|28.07.11|12:23

Ondanks zo`n tragisch ongeluk blijf ik nog steeds voorstander van het begeleid rijden. Mits de coach met goed succes een aanvullende opleiding hebben gevolgd.

willy|28.07.11|21:21

Ik weet niet wat erger is. Amateur instructeurs of praktijkbeoordeling. krijg van beide buikpijn.

Marcel|29.07.11|00:00

Een coach is leuk, maar laten ze die dan eerst een verplichte theorie opfris cursus geven. Als er soms een ouder bij een theorieles aanwezig is maken ze meer dan de helft fout. En dat mag straks coachen?????

ton|31.07.11|18:31

Dit staat ons ook te wachten.
Begeleid meteen rijden in de prullebak doen.
De mensen die begeleid rijden toejuigen zijn de grotere rijscholen want die denken alleen aan geld en niet aan verkeersveiligheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.