Lange Zware Voertuigen, LZV, vrachtwagen, Bruinsma, rijschool, Verkeersopleidingen

Bruinsma eerste in Utrecht met opleiding LZV-Vrachtwagen

UTRECHT — Bruinsma Verkeersopleidingen is sinds deze maand de eerste rijschool in de provincie Utrecht die de opleiding aanbiedt voor het certificaat LZV (Lange Zware Voertuigen). Minister Schultz van Haegen heeft onlangs besloten om LZV’s toe te staan op de Nederlandse wegen. Chauffeurs moeten hiervoor een extra rijopleiding volgen.

“Vervoer met LZV bespaart veel brandstof. Bovendien zien we een groeiende trend bij bedrijven om aan duurzame bedrijfsvoering te doen. Dit vertaalt zich straks in een grote behoefte aan chauffeurs met een LZV-certificaat”, licht Bruinsma toe.

LZV-combinatie

De LZV-combinatie – een vrachtwagencombinatie van ruim 25 meter in plaats van maximaal 18 meter – kan veel meer vracht vervoeren dan een normale vrachtwagencombinatie. Het brandstofverbruik stijgt hierbij nauwelijks. Dit type vrachtwagen is dus zuiniger, goedkoper en schoner dan gewone vrachtwagens.

Bruinsma verwacht veel van de LZV. “Er is al een klein aantal vrachtvervoerders dat transport met LZV heeft omarmd. Maar de verwachting is dat dit aantal snel zal groeien. Helemaal omdat deze manier van vervoeren perfect aansluit bij het duurzaam ondernemen. Iets dat steeds meer bedrijven doen. Een chauffeur van de toekomst heeft dus een LZV-certificaat.”

Opleiding

De tweedaagse opleiding LZV is toegankelijk voor chauffeurs die minimaal vijf jaar hun CE-rijbewijs hebben. Volgens ‘code 95’, zijn beroepschauffeurs verplicht 35 uur nascholing per vijf jaar te volgen. De LZV-opleiding geldt voor 7 uur nascholing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Bruinsma eerste in Utrecht met opleiding LZV-Vrachtwagen”

M.H.|18.08.11|12:36

Wat gaat zo`n rijlesje kosten?
Want ik zou zelf , ook graag een paar keer in die lange willen rijden.
Die ervaring lijkt mij, ook voor een Motor en of Auto instructeur, zeer interesant.

jeroen|24.08.11|10:39

Hoi,
een belletje naar Bruinsma en ik kan je alles uitleggen.
en rijden is natuurlijk altijd mogelijk.
Gr Jeroen
0302510864

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bruinsma eerste in Utrecht met opleiding LZV-Vrachtwagen | RijschoolPro
Lange Zware Voertuigen, LZV, vrachtwagen, Bruinsma, rijschool, Verkeersopleidingen

Bruinsma eerste in Utrecht met opleiding LZV-Vrachtwagen

UTRECHT — Bruinsma Verkeersopleidingen is sinds deze maand de eerste rijschool in de provincie Utrecht die de opleiding aanbiedt voor het certificaat LZV (Lange Zware Voertuigen). Minister Schultz van Haegen heeft onlangs besloten om LZV’s toe te staan op de Nederlandse wegen. Chauffeurs moeten hiervoor een extra rijopleiding volgen.

“Vervoer met LZV bespaart veel brandstof. Bovendien zien we een groeiende trend bij bedrijven om aan duurzame bedrijfsvoering te doen. Dit vertaalt zich straks in een grote behoefte aan chauffeurs met een LZV-certificaat”, licht Bruinsma toe.

LZV-combinatie

De LZV-combinatie – een vrachtwagencombinatie van ruim 25 meter in plaats van maximaal 18 meter – kan veel meer vracht vervoeren dan een normale vrachtwagencombinatie. Het brandstofverbruik stijgt hierbij nauwelijks. Dit type vrachtwagen is dus zuiniger, goedkoper en schoner dan gewone vrachtwagens.

Bruinsma verwacht veel van de LZV. “Er is al een klein aantal vrachtvervoerders dat transport met LZV heeft omarmd. Maar de verwachting is dat dit aantal snel zal groeien. Helemaal omdat deze manier van vervoeren perfect aansluit bij het duurzaam ondernemen. Iets dat steeds meer bedrijven doen. Een chauffeur van de toekomst heeft dus een LZV-certificaat.”

Opleiding

De tweedaagse opleiding LZV is toegankelijk voor chauffeurs die minimaal vijf jaar hun CE-rijbewijs hebben. Volgens ‘code 95’, zijn beroepschauffeurs verplicht 35 uur nascholing per vijf jaar te volgen. De LZV-opleiding geldt voor 7 uur nascholing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Bruinsma eerste in Utrecht met opleiding LZV-Vrachtwagen”

M.H.|18.08.11|12:36

Wat gaat zo`n rijlesje kosten?
Want ik zou zelf , ook graag een paar keer in die lange willen rijden.
Die ervaring lijkt mij, ook voor een Motor en of Auto instructeur, zeer interesant.

jeroen|24.08.11|10:39

Hoi,
een belletje naar Bruinsma en ik kan je alles uitleggen.
en rijden is natuurlijk altijd mogelijk.
Gr Jeroen
0302510864

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.