rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

Engels CBR houdt proef met praktijkexamens vanaf hotels

rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

De Drivings Standards Agency (DSA, het Engelse CBR) wil het aantal examenlocaties fors uitbreiden. De organisatie houdt een proef waarbij naast de bestaande examencentra ook rijexamens kunnen worden afgenomen vanuit andere locaties, zoals gemeentelijke gebouwen of hotels. Net zoals in Nederland het CBR dat ook doet.

De proeven hebben plaats in gebieden die geen examencentrum hebben, maar waar wel een grote vraag naar examens is. Voorwaarde is wel dat er passende examenroutes en –locaties worden gevonden, zo maakte de Britse overheid onlangs bekend.

Rijexamen

“Ik wil dat we meer flexibel en innovatief zijn in het leveren van rijexamens om ervoor te zorgen dat wij mensen de best mogelijke service bieden, waar ze ook wonen”, zegt minister van Verkeersveiligheid Mike Penning.

“Ons doel is om een ​​meer lokale dienst te bieden die zowel geschikt is voor kandidaten en kosteneffectief is.” Het gaat alleen om de praktijkexamens, niet om de theorie-examens.

Examenlocatie

De proeven hebben plaats op zeven locaties in Groot-Brittannië: Ashford, Ayrshire, Dumbarton, Louth, Warrington, Wiltshire en een locatie in Wales. De proef is alleeen geslaagd als hetzelfde niveau van klantenservice, kosten en integriteit van het examen behouden blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.