Scholen zetten in op verkeerseducatie Roadsense

Het verkeerseducatieprogramma voor jongeren, Roadsense, krijgt in oktober een vervolg op scholen in Eindhoven en Almere. Volgend jaar is het programma te volgen op scholen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. 

RoadSense is met ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland in het voorjaar van dit jaar in Nederland van start gegaan in Amsterdam. Sinds maart hebben zo’n 700 scholieren aan het programma deelgenomen.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligeid (SWOV) blijkt dat jongeren na het volgen van het Roadsense-programma zich beter bewust zijn van de risico’s in het verkeer.

Kritisch

RoadSense laat jongeren kritisch stil staan bij het thema verkeersveiligheid. Dat gebeurt door groepsdiscussies, oefeningen van risicosituaties in het zogenaamde veiligheidslaboratorium. Ook worden er praktijkoefeningen gehouden.

Zelf rijden

Het praktijkgedeelte is zeer in trek, omdat de cursisten daarbij onder begeleiding van een professionele instructeur op een afgesloten terrein zelf mogen rijden in een auto van de Mercedes-Benz Driving Academy.

Het belang van verkeerseducatie in de categorie jongeren van 12-18 jaar is groot. Het verkeer is namelijk de belangrijkste doodsoorzaak binnen deze groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Scholen zetten in op verkeerseducatie Roadsense”

John|11.09.11|17:55

Zou het niet beter zijn de jongeren de basis eerst bij te brengen? Gewoon verkeersregels. En daarna beginnen met “groepsdiscussies en oefeningen van risicosituaties in het veiligheidslaboratorium” Daarnaast vraag ik me oprecht af wat het ” onder begeleiding van een professionele instructeur op een afgesloten terrein zelf mogen rijden in een MercedesBenz” buiten de sensatie aan de verkeersveiligheid toevoegd. Kortom weer een reclamemaker die onder het mom van “verkeersveiligheid” reclame maakt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.