Begeleid Rijden, 2toDrive

Startdatum 2toDrive pas bekend na publicatie in staatsblad

2toDrive (Begeleid Rijden) zal naar alle waarschijnlijkheid in november 2011 van start gaan. Op welke dag in november is nog steeds niet duidelijk. Rijscholen wordt geadviseerd hun leerlingen naar de website 2todrive.nl te verwijzen indien ze vragen hebben over het project.

Naar aanleiding van het Kamerdebat, dat voor het zomerreces plaatsvond, dienen de aanpassingen die zich hier hebben aangediend nog verwerkt te worden in de wettekst.

Staatsblad

“Vervolgens dient de Raad van State om advies te worden gevraagd en dient dit alles nog gepubliceerd te worden in de Staatscourant, alvorens het officieel is. Al met al heeft het te maken met de zorgvuldigheid die men betracht en de officiële procedures zoals ze gelden, dat deze tijd nodig is”, zo meldt Bovag.

Overigens zal Bovag Rijscholen vanaf dinsdag 13 september 2011 een serie najaarsregiobijeenkomsten organiseren, die in het teken zullen staan van informatieverstrekking over 2toDrive. Klik hier voor meer informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “Startdatum 2toDrive pas bekend na publicatie in staatsblad”

anita|13.09.11|15:53

Hopelijk lezen ze bij verkeersschool Dek te Goes (zeeland) dit ook, die zijn voor hun open dag as zaterdag in alle dorpen flyers aan het verspreiden en aan aankomende 17 jarige brieven met daarin de mededeling dat op 1 november het 2todrive ingaat.

Op deze manier ontstaat bij de klanten verwarring ze weten niet meer hoe het zit.

Vind dit geen juiste manier om zo je collega’s in een slecht daglicht te plaatsen,

Dek ga eens eerlijk zaken doen.

anita

Bert|13.09.11|20:59

Toch typisch Nederland. Nooit eens wat op tijd rond hebben.

Robbert|14.09.11|12:06

De tekst is al in juni door het ministerie aangepast n.a.v. de Kamervragen. Eind juni is het voorstel naar de Raad van State gestuurd en bijna 2 weken geleden heeft de Raad het ministerie advies gegeven. Wanneer het ministerie de eventuele opmerkingen heeft verwerkt kan het wetsvoorstel (AMvB) in de staatscourant worden gepubliceerd. November lijkt dus haalbaar tenzij de RvS zeer ernstige kritiek heeft op het wetsvoorstel.

bert|15.09.11|12:17

Nu staat er in de Stentor weer een stuk over 2toDrive.

Er zijn al veel rijscholen die nu al rijles geven aan mensen onder de 18.

han|15.09.11|14:38

het zal weer eens niet , wederom uitstel hopelijk niet
heb de adv campagne al twee weken geleden opgestart en de aangemelde
leerlingen al ingedeeld vanaf 1 november.
waarom nou nooit eens duidelijkheid, alweer foute informatie zo kan niemand
toch zijn zaken regelen, hopenlijk gaat 01 novemder wel door

anita|15.09.11|15:41

Beste Han, niet zo slim van je ondertussen weet je toch wel na al die jaren dat het nog nooit gelukt is om een geplande datum te halen kijk bij brommer dat is maanden verzet. Maar door jou opgezette campagne ontstaat in jou regio dus ook verwarring onder de mensen.

Of denken jullie alleen maar aan het aantal klanten dat je binnen gaan halen, waarom hebben jullie geen geduld.

Mario|15.09.11|15:55

Meest vervelende is dat er al vele rijinstructeurs les geven aan 17 jarige. Deze rijinstructeurs zijn mijn inziens niet goed bezig maar zijn op die manier wel concurrentie want de leerlignen zijn al lang blij dat ze mogen rijden.

Wij krijgen al regelmatig aanvragen voor 2todrive en hebben aangegeven dat het onder voorbehoud medio november van start zal gaan en dat de kandidaten pas gebeld worden op het moment dat het bekend is of op de hoogte gehouden worden als het wordt uitgesteld.

Zascha|15.09.11|16:10

Ook hier in Hoensbroek is al een rijschool die les geeft aan 17 jarige, maar die rijscholen blijven er altijd. Jammer voor onze branche.

han|15.09.11|18:35

Even voor alle duidelijkheid, wij geven geen les aan 17 jarigen, en ik denk dat de rijscholen die nu al bezig zijn met het werven van de nieuwe kandidaten juist wel goed bezig zijn, springen in op de markt, volgens mij is dat een stukje ondernem, en nee het gaat er niet om zo veel mogelijk kandidaten binnen te halen, maar wellicht niet voor iedereen onder ons zijn wij
wel afhankelijk van de nieuwe aanmeldingen, weet niet hoe het bij andere zit.

Roger|23.09.11|11:17

Ja, omdat mensen bang zijn en geen trots hebben verlagen ze zich zelf. Les geven aan 17 jarigen, nu al is gewoon zwaar crimineel. denk toch aan evt, ongevallen met invaliditeit tot gevolg.
Zwaar crimineel is deze branche deels, voor die lullige boterham. Bedankt rechtsdenkers, zet het volk maar onder druk, dit is hetzelfde als de 40% vrachtauto’s en chauffeurs de zich niet aan veiligheid houden. Wat een hypocriet land is dit zeg. Maar als ik durf te zeggen dat je kunt sterven in iedere autorit??

Les-Time Rijopleiding|05.10.11|13:31

Hallo allemaal die denken dat je met 17 jaar kunt starten met rijlessen,

Les-Time Rijopleiding start met rijlessen als je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt!

Jan2|13.10.11|08:04

Neem aan dat er nog wel een nieuwsbericht over verschijnt, maar kennelijk is nu de kogel door de kerk en zal op 1 november daadwerkelijk het project van start gaan!
Op de site van de Rijksoverheid is nu het volgende te lezen: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/nieuws/2011/10/13/2todrive-1-november-van-start.html

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.