Politie, boete

Vrouw veroorzaakt ongeluk, maar mag wel examen doen

Politie, boete

NIJMEGEN – Een 22-jarige vrouw uit Nijmegen die dinsdag zonder rijbewijs een ongeluk veroorzaakte met een auto, mag vrijdag gewoon haar praktijkexamen bij het CBR afleggen. Ze schepte een fietser, toen ze een straat wilde inrijden.

De 30-jarige Nijmegenaar kwam ten val en liep een hoofdwond op. Deze kon in het ziekenhuis worden gehecht, waarna de man uit het ziekenhuis werd ontslagen, zo meldt de Gelderlander.

CBR

De politie heeft proces-verbaal tegen de 22-jarige Nijmeegse opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. De politie heeft ook contact opgenomen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Die kan echter niets doen zonder een bericht van Justitie dat de vrouw niet gemachtigd is om met een lesauto het examen af te rijden, om welke redenen dan ook. “Maar in dit geval is dat niet aan de hand. De kandidaat en haar rijschool hebben aan alle verplichtingen naar CBR voldaan”, vertelt CBR-woordvoerder Coen Sleddering.

Ingrijpen

Wel kan het CBR tijdens het examen ingrijpen, bijvoorbeeld door het examen af te breken, als zou blijken dat kandidate niet goed kan rijden en daardoor een gevaar is voor de overige weggebruikers, de examinator en haarzelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Vrouw veroorzaakt ongeluk, maar mag wel examen doen”

Jan|28.12.11|10:53

Beetje dom van de Politie om contact op te nemen met het CBR, het CBR heeft al te veel macht, willen ze die nog meer macht geven?
In dit geval inderdaad justitie inschakelen en rijontzegging geven voor 5 jaar, dat zou een oplossing zijn.
Kan ze voordat ze een rijontzegging krijgt wel afrijden en slagen maar zal het rijbewijs gelijk weer ingevorderd worden.
Zou snelrecht hier iets aan kunnen doen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.