theorie-examen, CBR

Bestaande theorie-certificaten bij CBR nu al 1,5 jaar geldig

theorie-examen, CBR

Leerlingen van wie het theoriecertificaat onlangs is verlopen, kunnen sinds 13 oktober toch praktijkexamen doen voor de auto, motor of bromfiets. Zij hoeven tot anderhalf jaar na afgifte geen herexamen te doen. Met het ministeriële aankondiging over 2toDrive (Begeleid Rijden) op 13 oktober is de geldigheid van de reeds behaalde theoriecertificaten met terugwerkende kracht verlengd naar anderhalf jaar, zo meldt het CBR.

Dat betekent dat leerlingen die het certificaat minder dan anderhalf jaar geleden hebben gehaald voor bovenstaande categorieën, bijvoorbeeld juli 2010, tot anderhalf jaar na afgifte niet opnieuw theorie-examen hoeven te doen. Terwijl een paar weken geleden hun certificaat nog verlopen was.

Theoriecertificaat

VRB-bestuurslid Hans Pierik merkte op dat de wijziging van het reglement Rijbewijzen op 13 oktober ook de geldigheid van de bestaande theoriecertificaten verlengt. Niet alleen van de certificaten die vanaf 1 november afgegeven worden.

“De wijziging  van het Reglement Rijbewijzen vervangt ‘een niet langer dan een jaar van tevoren afgegeven theoriecertificaat’ door ‘een niet langer dan een jaar en zes maanden van tevoren afgegeven theoriecertificaat’, vertelt Pierik.

CBR

Het CBR bevestigt dat met de invoering van 2toDrive (Begeleid Rijden) de geldigheid van de betreffende certificaten met terugwerkende kracht wordt verlengd van 1 naar 1,5 jaar. Leerlingen met een theorie-certificaat dat jonger is dan anderhalf jaar worden sinds 13 oktober geaccepteerd voor het praktijkexamen.

“Alle theoriecertificaten voor de categorieën auto, motor en bromfiets hebben sinds 13 oktober een geldigheid van anderhalf jaar. Dat werkt met terugwerkende kracht, ook voor de reeds afgegeven certificaten”, zegt CBR-woordvoerder Wim ten Buren.

Praktijkexamen

Hij bevestigt dat iemand wiens theorie-certificaat op dit moment 14 maanden oud is, nu al tot anderhalf jaar na afgifte op praktijkexamen kan. “Deze leerling hoeft tot die tijd niet opnieuw theorie-examen af te leggen om deel te nemen aan het praktijkexamen”, aldus Ten Buren.

Bart Pals

Update 19-10 12:15 uur:

Er is sprake is van een zogenaamde ‘gedoogsituatie’. Wettelijk gezien zijn pas vanaf 1 november 2011 alle theoriecertificaten voor de auto, motor en bromfiets 1,5 jaar geldig. Dat geldt ook voor de certificaten die voor die datum zijn afgegeven, zo laat het CBR zojuist weten.

Met de gedoogsituatie wordt voorkomen dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen.

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR besloten om in de periode van 13 oktober (datum bekendmaking nieuwe regelgeving) tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

31 reacties op “Bestaande theorie-certificaten bij CBR nu al 1,5 jaar geldig”

Johan|18.10.11|22:56

Waarom worden wij als rijschoolhouders van dit soort maatregelen zo laat op de hoogte gesteld? Op het laatste c.b.r. kringoverleg werd nog duidelijk gesteld dat de 18 maanden geldigheid pas in zou gaan vanaf de invoering van 2todrive en dat dit absoluut niet met terugwerkende kracht van toepassing zou worden.

Larry|19.10.11|03:06

Waarom worden wij als rijschoolhouders van dit soort maatregelen zo laat op de hoogte gesteld? Op het laatste c.b.r. kringoverleg werd nog duidelijk gesteld dat de 18 maanden geldigheid pas in zou gaan vanaf de invoering van 2todrive en dat dit absoluut niet met terugwerkende kracht van toepassing zou worden.
+1

E. Roest|19.10.11|10:29

Mijn dochter stond vanmorgen voor niets aan de balie van het CBR om haar theorie-examen te doen. Theorie gehaald in augustus 2010, dus augustus jl. verlopen en nu ineens weer geldig. In de tussentijd weer 2 keer gezakt voor haar theorie, proefexamens gekocht… Dat heeft haar zeker 100 euro gekost. Toch een prettige verrassing, ze heeft een paar maanden extra om alsnog haar rijbewijs te halen. En inderdaad, haar rijschoolhouder wist van niks. Waarom is zo’n certificaat maar beperkt houdbaar?

Wim van Dijk|19.10.11|13:05

dat het maar beperkt houdbaar is, lijkt me logisch. Het zou nog logischer zijn als iedereen na 5 jaar een update zou moeten doen.

Het is echt belachelijk dat ik nu nog steeds geen bericht heb gehad van het CBR ( het zal wel op top staan denk ik ) terwijl ik wel een e-mail ontvang over een voorlichting van de proef met winterbanden. Dat is financieel natuurlijk veel interessanter om rijscholen te informeren dat er minder uitstel examens komen ( lees; minder omzet verlies )

monique|19.10.11|22:03

Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de verzekering van de lesauto nu met die 16/17 jarige ?

Wim van Dijk|19.10.11|22:46

Blaak verzekeringen / SRB ze adverteren in de rechter kolom

Er verandert niets is de strekking

Ingeborg|20.10.11|10:42

@wim van Dijk, @Monique,
Heb Blaak vorige week al gebeld en inderdaad is 16/17 jarige gewoon verzekerd als 18 jarige. Gewoon even 5 minuten tijd investeren en je verzekering bellen.

Anette|20.10.11|12:50

Hier zullen een heel aantal kandidaten weer blij mee zijn. Overigens valt het me wel op hoe vaak het woord “Prakijkexamen “voorkomt ipv Praktijkexamen! Je leest er ook bijna overheen.

Lambert|20.10.11|13:07

Fijn dat het CBR ook even een melding op de site had gezet ten tijde van deze wijziging, precies daar waar het theorie-examen aangevraagd wordt – net zaterdag de 15de een nieuw examen aangevraagd! Fijn, heel erg fijn -_-

Redactie|20.10.11|13:10

@Anette: Dank voor de tip. Gewijzigd.

Lampie|20.10.11|23:45

Inderdaad een beetje vreemd dat de rijscholen daar zo laat over worden geinformeerd. Ik had een tijdje geleden nog een leerling die vroeg of zijn theorie ook 1,5 jaar geldig zou zijn. Bel je het cbr, zeggen ze “nee, is alleen voor kandidaten van 2todrive”. En dan nu weer dit. Ik voel me gewoon voor schut voor mn eigen leerlingen. Ronduit belachelijk! Onbegrijpelijk hoe het cbr soms met rijscholen (lees hun inkomsten) omgaat. Moeten wij eens flikken bij onze leerlingen!

Peter|23.10.11|11:27

Denk eens aan die pechvogels die op 28 februari zijn geslaagd.
Die komen volgend jaar augustus een paar dagen tekort, terwijl de mensen die 1 dag later ( 1 maart ) zijn geslaagd tot en met 31 augustus examen mogen doen.

Anette|23.10.11|14:00

Het zou heel fideel van het CBR zijn wanneer ze alle “gedupeerde”leerlingen hun geld zouden teruggeven. Lijkt me een hele redelijke actie!

Peter|23.10.11|14:05

Hallo Anette,
Een leerling van mij had al een theorieexamen aangevraagd en zij krijgt haar geld terug.

Anette|23.10.11|14:35

@Peter
Dat is een goede zaak. Nu nog alle leerlingen laten weten dat CBR dit doet. Want ze zetten dit natuurlijk niet in de krant en denk ik ook niet als vermelding op het voorblad van TOP.
Misschien kunnen we zelf dit idee aankaarten bij het CBR. Ik zal meteen het voorbeeld geven.

Peter|23.10.11|14:39

Ik heb op mijn website een link gemaakt naar deze pagina.
Als jullie dat ook doen, is het gauw algemeen bekend.

Lambert|23.10.11|15:40

@iedereen die hun geld terug wil:
De procedure om te volgen voor het terugvragen van je geld is dit: op de dag en tijdstip van het theorie-examen dat je had aangevraagd reis je naar het CBR-examencentrum waar het zou plaatsvinden. Daar kun je een formulier krijgen om het geld terug te vragen. Dit formulier wordt niet naar je toegestuurd, je zult het zelf moeten komen invullen. Dit kan ook alleen op de dag van je aangevraagde theorie-examen.

Bureaucratie ten top, hm?

Anette|23.10.11|15:51

@ Lambert
Bedankt dat je dit hier kenbaar maakt. Ik zal het weer doorsturen naar mijn netwerk.Dit is nuttige informatie. Op zich was het wel goed om dit van het CBR te horen.

Peter|23.10.11|16:09

Het gaat om een kleine 34 euro.
Je zou evengoed examen kunnen doen.
Op die manier is de druk van de ketel.
Met de komende wintermaanden is de wachttijd voor praktijkexamens ook groter.
Mijn vraag is :
Als je dan zakt, hoe zit het dan met de geldigheid van je oude certificaat.

Peter|23.10.11|16:34

Even een complimentje voor verkeerspro.
Ik vind het geweldig wat jullie doen en het is fijn dat je zo nu en dan je eigen eitje even kwijt kan.
Ga vooral zo door.
En nee, ik ben geen slijmbal.

wim|24.10.11|23:17

mijn theoriecertificaat A was tot 6 sept.dit jaar geldig en ik heb er daarna 3 x overgedaan om een nieuw theoriecertificaat tebehalen begin deze maand heb ik hem gehaald en nu ik dit lees baal ik als een stekker 100 euro voor niets over de balk,kan ik nu die 100 euro terug halen bij hey cbr want ik voel me echt bedonderd door die lui,ik denk dat ze al geweten hebben dat dit zou gaan gebeuren op het moment dat in voor de eerste keer op herhaling ging.
weet iemand hoe ik dat kan doen?
met gr.wim.o

Anette|26.10.11|13:42

@Wim
Dit is het antwoord wat ik van het CBR heb ontvangen op de vraag of er geld teruggegeven wordt van de theorie examens na 13 oktober.
Op 1 november 2011 wordt de geldigheid van het theoriecertificaat voor de categorieën auto, motor en bromfiets verlengd van 1 naar 1,5 jaar. Dat geldt voor de theoriecertificaten die vanaf die datum worden behaald, maar ook voor de certificaten die reeds vóór 1 november 2011 zijn afgegeven.

Anette|26.10.11|13:44

Een voorbeeld van dat laatste: Bent u op 2 mei 2010 geslaagd voor uw theorie-examen, kunt u op 1 november 2011 nog praktijkexamen doen. Vanaf 2 november 2011 kan dat niet meer, omdat dan de geldigheid van anderhalf jaar is verlopen voor het theoriecertificaat.
Op 13 oktober 2011 is bekend geworden dat per 1 november de verlenging van de geldigheidsduur van theoriecertificaten ingaat.

Anette|26.10.11|13:45

Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen. Zo’n situatie zou onredelijk zijn.

Anette|26.10.11|13:46

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR daarom besloten om in de periode van 13 oktober tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is.
Een voorbeeld van dat laatste: Bent u in juli 2010 geslaagd voor uw theorie-examen en wilt u nog vóór 1 november 2011 praktijkexamen doen, dan staat het CBR dat toe.
Het betekent ook dat deze leerlingen het gehele bedrag terug gestort zullen krijgen.

Peter|26.10.11|14:29

Een examinator in Haarlem verklaarde vanochtend, nadat mijn leerling had gezegd, dat zijn certificaat een half jaar langer geldig was, dat dat voor hem niet opging, omdat het alleen voor 2todrive was.
De examinators weten het dus zelf niet.
Hij heeft het CBR gebeld en die hebben bevestigd, dat zijn cerificaat wel een half jaar langer geldig was.
Geweldige comminucatie binnen het CBR

ariva|03.11.11|22:18

Beste mensen.
Snap er niks van heb mijn theorie in mei 2010 gehaald.
En als ik anderhalf jaar terug teld zou het geldig zijn.
Kan iemand mij helpen.
mvg

Peter|04.11.11|07:43

@ ariva

Als je op 22 mei 2010 geslaagd bent is het geldig t/m 21 november 2011

Petra Schouten|27.01.12|19:52

Mijn theorie verloopt ook per 1 maart,ik”oude vrouw van 45″kan er dus vanuit gaan dat hij dus nog een half jaar langer geldig is?
Dat zou wel een meevaller zijn ,zo geen zin in!!

Groet Petra

ben|04.06.12|22:03

hallo
ik ben nual 2eneenhalf jaar bezig met auto rijles en heb in november 2010 mn theorie behaald in 1keer maar ben nog niet 1keer opgeweest voor auto examen nu 22mei is mn theorie ook al verlopen.
gewoon balen .kan iemand mij zeggen of ik dan moet stoppen met autorijles en gewoon weer mn theorie doen of kan het allebij .gr ben

Maikel Bruggink|25.08.13|21:09

mijn oude certificaat staat geen eind datum op
ook zat ik vast in die tijd .tal van klachten ingediend
.en heel wat lessen op nieuw gedaan kosten 400 euro en nog niet gehaald men is niet meer bezig het te laten slagen het gaat omgeld maar geen kwalitijd
echt boos dieven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bestaande theorie-certificaten bij CBR nu al 1,5 jaar geldig | RijschoolPro
theorie-examen, CBR

Bestaande theorie-certificaten bij CBR nu al 1,5 jaar geldig

Leerlingen van wie het theoriecertificaat onlangs is verlopen, kunnen sinds 13 oktober toch praktijkexamen doen voor de auto, motor of bromfiets. Zij hoeven tot anderhalf jaar na afgifte geen herexamen te doen. Met het ministeriële aankondiging over 2toDrive (Begeleid Rijden) op 13 oktober is de geldigheid van de reeds behaalde theoriecertificaten met terugwerkende kracht verlengd naar anderhalf jaar, zo meldt het CBR.

Dat betekent dat leerlingen die het certificaat minder dan anderhalf jaar geleden hebben gehaald voor bovenstaande categorieën, bijvoorbeeld juli 2010, tot anderhalf jaar na afgifte niet opnieuw theorie-examen hoeven te doen. Terwijl een paar weken geleden hun certificaat nog verlopen was.

Theoriecertificaat

VRB-bestuurslid Hans Pierik merkte op dat de wijziging van het reglement Rijbewijzen op 13 oktober ook de geldigheid van de bestaande theoriecertificaten verlengt. Niet alleen van de certificaten die vanaf 1 november afgegeven worden.

“De wijziging  van het Reglement Rijbewijzen vervangt ‘een niet langer dan een jaar van tevoren afgegeven theoriecertificaat’ door ‘een niet langer dan een jaar en zes maanden van tevoren afgegeven theoriecertificaat’, vertelt Pierik.

CBR

Het CBR bevestigt dat met de invoering van 2toDrive (Begeleid Rijden) de geldigheid van de betreffende certificaten met terugwerkende kracht wordt verlengd van 1 naar 1,5 jaar. Leerlingen met een theorie-certificaat dat jonger is dan anderhalf jaar worden sinds 13 oktober geaccepteerd voor het praktijkexamen.

“Alle theoriecertificaten voor de categorieën auto, motor en bromfiets hebben sinds 13 oktober een geldigheid van anderhalf jaar. Dat werkt met terugwerkende kracht, ook voor de reeds afgegeven certificaten”, zegt CBR-woordvoerder Wim ten Buren.

Praktijkexamen

Hij bevestigt dat iemand wiens theorie-certificaat op dit moment 14 maanden oud is, nu al tot anderhalf jaar na afgifte op praktijkexamen kan. “Deze leerling hoeft tot die tijd niet opnieuw theorie-examen af te leggen om deel te nemen aan het praktijkexamen”, aldus Ten Buren.

Bart Pals

Update 19-10 12:15 uur:

Er is sprake is van een zogenaamde ‘gedoogsituatie’. Wettelijk gezien zijn pas vanaf 1 november 2011 alle theoriecertificaten voor de auto, motor en bromfiets 1,5 jaar geldig. Dat geldt ook voor de certificaten die voor die datum zijn afgegeven, zo laat het CBR zojuist weten.

Met de gedoogsituatie wordt voorkomen dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen.

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR besloten om in de periode van 13 oktober (datum bekendmaking nieuwe regelgeving) tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

31 reacties op “Bestaande theorie-certificaten bij CBR nu al 1,5 jaar geldig”

Johan|18.10.11|22:56

Waarom worden wij als rijschoolhouders van dit soort maatregelen zo laat op de hoogte gesteld? Op het laatste c.b.r. kringoverleg werd nog duidelijk gesteld dat de 18 maanden geldigheid pas in zou gaan vanaf de invoering van 2todrive en dat dit absoluut niet met terugwerkende kracht van toepassing zou worden.

Larry|19.10.11|03:06

Waarom worden wij als rijschoolhouders van dit soort maatregelen zo laat op de hoogte gesteld? Op het laatste c.b.r. kringoverleg werd nog duidelijk gesteld dat de 18 maanden geldigheid pas in zou gaan vanaf de invoering van 2todrive en dat dit absoluut niet met terugwerkende kracht van toepassing zou worden.
+1

E. Roest|19.10.11|10:29

Mijn dochter stond vanmorgen voor niets aan de balie van het CBR om haar theorie-examen te doen. Theorie gehaald in augustus 2010, dus augustus jl. verlopen en nu ineens weer geldig. In de tussentijd weer 2 keer gezakt voor haar theorie, proefexamens gekocht… Dat heeft haar zeker 100 euro gekost. Toch een prettige verrassing, ze heeft een paar maanden extra om alsnog haar rijbewijs te halen. En inderdaad, haar rijschoolhouder wist van niks. Waarom is zo’n certificaat maar beperkt houdbaar?

Wim van Dijk|19.10.11|13:05

dat het maar beperkt houdbaar is, lijkt me logisch. Het zou nog logischer zijn als iedereen na 5 jaar een update zou moeten doen.

Het is echt belachelijk dat ik nu nog steeds geen bericht heb gehad van het CBR ( het zal wel op top staan denk ik ) terwijl ik wel een e-mail ontvang over een voorlichting van de proef met winterbanden. Dat is financieel natuurlijk veel interessanter om rijscholen te informeren dat er minder uitstel examens komen ( lees; minder omzet verlies )

monique|19.10.11|22:03

Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de verzekering van de lesauto nu met die 16/17 jarige ?

Wim van Dijk|19.10.11|22:46

Blaak verzekeringen / SRB ze adverteren in de rechter kolom

Er verandert niets is de strekking

Ingeborg|20.10.11|10:42

@wim van Dijk, @Monique,
Heb Blaak vorige week al gebeld en inderdaad is 16/17 jarige gewoon verzekerd als 18 jarige. Gewoon even 5 minuten tijd investeren en je verzekering bellen.

Anette|20.10.11|12:50

Hier zullen een heel aantal kandidaten weer blij mee zijn. Overigens valt het me wel op hoe vaak het woord “Prakijkexamen “voorkomt ipv Praktijkexamen! Je leest er ook bijna overheen.

Lambert|20.10.11|13:07

Fijn dat het CBR ook even een melding op de site had gezet ten tijde van deze wijziging, precies daar waar het theorie-examen aangevraagd wordt – net zaterdag de 15de een nieuw examen aangevraagd! Fijn, heel erg fijn -_-

Redactie|20.10.11|13:10

@Anette: Dank voor de tip. Gewijzigd.

Lampie|20.10.11|23:45

Inderdaad een beetje vreemd dat de rijscholen daar zo laat over worden geinformeerd. Ik had een tijdje geleden nog een leerling die vroeg of zijn theorie ook 1,5 jaar geldig zou zijn. Bel je het cbr, zeggen ze “nee, is alleen voor kandidaten van 2todrive”. En dan nu weer dit. Ik voel me gewoon voor schut voor mn eigen leerlingen. Ronduit belachelijk! Onbegrijpelijk hoe het cbr soms met rijscholen (lees hun inkomsten) omgaat. Moeten wij eens flikken bij onze leerlingen!

Peter|23.10.11|11:27

Denk eens aan die pechvogels die op 28 februari zijn geslaagd.
Die komen volgend jaar augustus een paar dagen tekort, terwijl de mensen die 1 dag later ( 1 maart ) zijn geslaagd tot en met 31 augustus examen mogen doen.

Anette|23.10.11|14:00

Het zou heel fideel van het CBR zijn wanneer ze alle “gedupeerde”leerlingen hun geld zouden teruggeven. Lijkt me een hele redelijke actie!

Peter|23.10.11|14:05

Hallo Anette,
Een leerling van mij had al een theorieexamen aangevraagd en zij krijgt haar geld terug.

Anette|23.10.11|14:35

@Peter
Dat is een goede zaak. Nu nog alle leerlingen laten weten dat CBR dit doet. Want ze zetten dit natuurlijk niet in de krant en denk ik ook niet als vermelding op het voorblad van TOP.
Misschien kunnen we zelf dit idee aankaarten bij het CBR. Ik zal meteen het voorbeeld geven.

Peter|23.10.11|14:39

Ik heb op mijn website een link gemaakt naar deze pagina.
Als jullie dat ook doen, is het gauw algemeen bekend.

Lambert|23.10.11|15:40

@iedereen die hun geld terug wil:
De procedure om te volgen voor het terugvragen van je geld is dit: op de dag en tijdstip van het theorie-examen dat je had aangevraagd reis je naar het CBR-examencentrum waar het zou plaatsvinden. Daar kun je een formulier krijgen om het geld terug te vragen. Dit formulier wordt niet naar je toegestuurd, je zult het zelf moeten komen invullen. Dit kan ook alleen op de dag van je aangevraagde theorie-examen.

Bureaucratie ten top, hm?

Anette|23.10.11|15:51

@ Lambert
Bedankt dat je dit hier kenbaar maakt. Ik zal het weer doorsturen naar mijn netwerk.Dit is nuttige informatie. Op zich was het wel goed om dit van het CBR te horen.

Peter|23.10.11|16:09

Het gaat om een kleine 34 euro.
Je zou evengoed examen kunnen doen.
Op die manier is de druk van de ketel.
Met de komende wintermaanden is de wachttijd voor praktijkexamens ook groter.
Mijn vraag is :
Als je dan zakt, hoe zit het dan met de geldigheid van je oude certificaat.

Peter|23.10.11|16:34

Even een complimentje voor verkeerspro.
Ik vind het geweldig wat jullie doen en het is fijn dat je zo nu en dan je eigen eitje even kwijt kan.
Ga vooral zo door.
En nee, ik ben geen slijmbal.

wim|24.10.11|23:17

mijn theoriecertificaat A was tot 6 sept.dit jaar geldig en ik heb er daarna 3 x overgedaan om een nieuw theoriecertificaat tebehalen begin deze maand heb ik hem gehaald en nu ik dit lees baal ik als een stekker 100 euro voor niets over de balk,kan ik nu die 100 euro terug halen bij hey cbr want ik voel me echt bedonderd door die lui,ik denk dat ze al geweten hebben dat dit zou gaan gebeuren op het moment dat in voor de eerste keer op herhaling ging.
weet iemand hoe ik dat kan doen?
met gr.wim.o

Anette|26.10.11|13:42

@Wim
Dit is het antwoord wat ik van het CBR heb ontvangen op de vraag of er geld teruggegeven wordt van de theorie examens na 13 oktober.
Op 1 november 2011 wordt de geldigheid van het theoriecertificaat voor de categorieën auto, motor en bromfiets verlengd van 1 naar 1,5 jaar. Dat geldt voor de theoriecertificaten die vanaf die datum worden behaald, maar ook voor de certificaten die reeds vóór 1 november 2011 zijn afgegeven.

Anette|26.10.11|13:44

Een voorbeeld van dat laatste: Bent u op 2 mei 2010 geslaagd voor uw theorie-examen, kunt u op 1 november 2011 nog praktijkexamen doen. Vanaf 2 november 2011 kan dat niet meer, omdat dan de geldigheid van anderhalf jaar is verlopen voor het theoriecertificaat.
Op 13 oktober 2011 is bekend geworden dat per 1 november de verlenging van de geldigheidsduur van theoriecertificaten ingaat.

Anette|26.10.11|13:45

Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen. Zo’n situatie zou onredelijk zijn.

Anette|26.10.11|13:46

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR daarom besloten om in de periode van 13 oktober tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is.
Een voorbeeld van dat laatste: Bent u in juli 2010 geslaagd voor uw theorie-examen en wilt u nog vóór 1 november 2011 praktijkexamen doen, dan staat het CBR dat toe.
Het betekent ook dat deze leerlingen het gehele bedrag terug gestort zullen krijgen.

Peter|26.10.11|14:29

Een examinator in Haarlem verklaarde vanochtend, nadat mijn leerling had gezegd, dat zijn certificaat een half jaar langer geldig was, dat dat voor hem niet opging, omdat het alleen voor 2todrive was.
De examinators weten het dus zelf niet.
Hij heeft het CBR gebeld en die hebben bevestigd, dat zijn cerificaat wel een half jaar langer geldig was.
Geweldige comminucatie binnen het CBR

ariva|03.11.11|22:18

Beste mensen.
Snap er niks van heb mijn theorie in mei 2010 gehaald.
En als ik anderhalf jaar terug teld zou het geldig zijn.
Kan iemand mij helpen.
mvg

Peter|04.11.11|07:43

@ ariva

Als je op 22 mei 2010 geslaagd bent is het geldig t/m 21 november 2011

Petra Schouten|27.01.12|19:52

Mijn theorie verloopt ook per 1 maart,ik”oude vrouw van 45″kan er dus vanuit gaan dat hij dus nog een half jaar langer geldig is?
Dat zou wel een meevaller zijn ,zo geen zin in!!

Groet Petra

ben|04.06.12|22:03

hallo
ik ben nual 2eneenhalf jaar bezig met auto rijles en heb in november 2010 mn theorie behaald in 1keer maar ben nog niet 1keer opgeweest voor auto examen nu 22mei is mn theorie ook al verlopen.
gewoon balen .kan iemand mij zeggen of ik dan moet stoppen met autorijles en gewoon weer mn theorie doen of kan het allebij .gr ben

Maikel Bruggink|25.08.13|21:09

mijn oude certificaat staat geen eind datum op
ook zat ik vast in die tijd .tal van klachten ingediend
.en heel wat lessen op nieuw gedaan kosten 400 euro en nog niet gehaald men is niet meer bezig het te laten slagen het gaat omgeld maar geen kwalitijd
echt boos dieven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.