rijles, rijinstructeur

Eerste cijfers RIS-praktijkbegeleiding: 91,5% geslaagd

Sinds de invoering van de nieuwe WRM is één RIS-instructeur zijn lesbevoegdheid kwijtgeraakt na een onvoldoende herkansing praktijkbegeleiding bij het CBR. Dat meldt het CBR desgevraagd. Het totale slagingspercentage (eerste, tweede en derde poging) bedraagt 91,5%.

Het slagingspercentage voor de RIS-praktijkbegeleiding komt overeen met dat van de IBKI-praktijkbegeleiding (90 procent), waar inmiddels 400 toetsen afgenomen zijn. Het IBKI beoordeelt de praktijkbegeleiding van reguliere rijinstructeurs.

Slagingspercentage

“In totaal heeft het CBR tot nu toe 129 RIS-praktijkbegeleidingen gehad. Daarvan waren er 118 voldoende en 11 onvoldoende. Dit leidt tot een slagingspercentage van 118:129 = 91,5%”, licht CBR-woordvoerder Wim ten Buren toe.

Van de 11 onvoldoendes waren er 10 voldoende na herkansing en 1 onvoldoende na herkansing. Dit betekent dus dat tot nu toe 1 RIS-instructeur zijn WRM-bevoegdheidspas is kwijtgeraakt en het herintrederstraject dient te volgen om rijinstructeur te blijven.

Rijopleiding in Stappen

De Rijopleiding in Stappen (kortweg RIS) is een door het CBR ontwikkelde leermethode. Via deze instructiemethode bereidt een rijinstructeur leerlingen stapsgewijs voor op het rijexamen. Leidraad vormen de zogeheten scripts, die elk onderdeel van de te verrichten handelingen nauwkeurig beschrijven.

Er zijn in Nederland 1607 gecertificeerde RIS-instructeurs. Dat betekent dat het grootste deel nog op moet voor de praktijkbegeleiding.

Bart Pals

Lees ook: Ook RIS-instructeur bevoegdheid kwijt na slechte herkansing

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.