CBR, hoofdkantoor

RIS-toets 3 blijft bestaan tijdens overgangsfase 2toDrive

Het CBR is niet van plan de RIS-deeltoets 3 in de overgangsfase van 2toDrive te laten vervallen. Bovag had een verzoek hiertoe ingediend, als compromis omdat de minimale leeftijd van de TTT of RIS-toets 3 voor niet-deelnemers aan 2toDrive 18 jaar blijft. De RIS-deeltoets 3 is volgens het CBR een te belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van deze rijopleiding.

“Wij zijn zeer teleurgesteld in deze halstarrige houding, die ten koste gaat van de 17-jarige RIS leerlingen en degenen die een Tussentijdse Toets willen doen”, zegt Roger Keijbeck, voorzitter BOVAG Rijscholen.

RIS opleiding

“Deze tijdelijke maatregel had ervoor kunnen zorgen dat de groep van 17-jarige RIS leerlingen dezelfde planning krijgen als de leerlingen die niet voor de RIS opleiding kiezen. Een TTT is namelijk vrijwillig en een RIS toets is verplicht om aan het RIS examen te kunnen deelnemen.”

“Inmiddels verstrijkt de tijd en lijkt het inschakelen van de politiek geen optie. Het gaat immers om een tijdelijke maatregel die slechts relevant is tot november 2012”, aldus Bovag.

2toDrive

Deelnemers aan 2toDrive mogen op 16,5-jarige leeftijd de TTT afleggen. De 17-jarigen die niet mogen deelnemen aan 2toDrive kunnen wel alvast rijles nemen, maar geen TTT afleggen voor hun 18e verjaardag.

Wil een leerling dus een TTT, dan kan ehij niet meteen op de 18e verjaardag een volwaardig praktijkexamen afleggen. Iets waar de leerling wel om vraagt. Een aantal leerlingen zal er dus voor kiezen geen gebruik te maken van de TTT of RIS, iets wat zijn nut wel heeft bewezen in de rijopleiding.

CBR

Volgens het CBR zou echter een dergelijke nieuwe eenmalige verhoging van het aantal kandidaten betekenen dat er nog eens een groot aantal nieuwe examinatoren aangenomen en opgeleid moeten worden. Terwijl deze mensen na een jaar alweer ontslagen moeten worden vanwege de eenmaligheid van de extra toestroom.

Zonder het aantrekken van extra examinatoren voor een jaar bestaat het risico van extreem hoge reserveringstermijnen.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “RIS-toets 3 blijft bestaan tijdens overgangsfase 2toDrive”

Coen Sleddering|19.12.11|15:02

Aanvulling In de overgangsfase kunnen kandidaten die op basis van hun 17-jarige leeftijd niet aan 2toDrive mee mogen doen wel alvast een theorie-examen doen en starten met rijles. Meteen bij het bereiken van hun achttiende jaar kunnen zij dan een toets doen en kort daarna een praktijkexamen. Indien een kandidaat die een RIS-opleiding heeft gevolgd op de dag dat hij achttien wordt examen wil doen kan hiervoor een regulier B examen worden gereserveerd.

Bert de Weerd|19.12.11|20:51

Goede keus van het CBR!
liever geen TTT dan lange wachttijden.
Goed te vernemen dat het CBR niet meer blindelings ingaat op wat de Bovag wil en kiest wat voor de wachtijd en de verkeersveiligheid het gunstigste is!!

Bert|19.12.11|21:48

Nou ja, zo’n groot probleem is het nou ook weer niet. Bovendien is het maar heel tijdelijk.
Er lijken mij belangrijkere zaken waar men zich druk over zou moeten maken.

John|19.12.11|22:04

19.12.11 | 20:51 | Bert de Weerd
Goed te vernemen dat het CBR niet meer blindelings ingaat op wat de Bovag wil en kiest wat voor de wachtijd en de verkeersveiligheid het gunstigste is!!

Helemaal eens. Al zal het wel wennen zijn voor de Bovag om steeds meer “nee” te horen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RIS-toets 3 blijft bestaan tijdens overgangsfase 2toDrive | RijschoolPro
CBR, hoofdkantoor

RIS-toets 3 blijft bestaan tijdens overgangsfase 2toDrive

Het CBR is niet van plan de RIS-deeltoets 3 in de overgangsfase van 2toDrive te laten vervallen. Bovag had een verzoek hiertoe ingediend, als compromis omdat de minimale leeftijd van de TTT of RIS-toets 3 voor niet-deelnemers aan 2toDrive 18 jaar blijft. De RIS-deeltoets 3 is volgens het CBR een te belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van deze rijopleiding.

“Wij zijn zeer teleurgesteld in deze halstarrige houding, die ten koste gaat van de 17-jarige RIS leerlingen en degenen die een Tussentijdse Toets willen doen”, zegt Roger Keijbeck, voorzitter BOVAG Rijscholen.

RIS opleiding

“Deze tijdelijke maatregel had ervoor kunnen zorgen dat de groep van 17-jarige RIS leerlingen dezelfde planning krijgen als de leerlingen die niet voor de RIS opleiding kiezen. Een TTT is namelijk vrijwillig en een RIS toets is verplicht om aan het RIS examen te kunnen deelnemen.”

“Inmiddels verstrijkt de tijd en lijkt het inschakelen van de politiek geen optie. Het gaat immers om een tijdelijke maatregel die slechts relevant is tot november 2012”, aldus Bovag.

2toDrive

Deelnemers aan 2toDrive mogen op 16,5-jarige leeftijd de TTT afleggen. De 17-jarigen die niet mogen deelnemen aan 2toDrive kunnen wel alvast rijles nemen, maar geen TTT afleggen voor hun 18e verjaardag.

Wil een leerling dus een TTT, dan kan ehij niet meteen op de 18e verjaardag een volwaardig praktijkexamen afleggen. Iets waar de leerling wel om vraagt. Een aantal leerlingen zal er dus voor kiezen geen gebruik te maken van de TTT of RIS, iets wat zijn nut wel heeft bewezen in de rijopleiding.

CBR

Volgens het CBR zou echter een dergelijke nieuwe eenmalige verhoging van het aantal kandidaten betekenen dat er nog eens een groot aantal nieuwe examinatoren aangenomen en opgeleid moeten worden. Terwijl deze mensen na een jaar alweer ontslagen moeten worden vanwege de eenmaligheid van de extra toestroom.

Zonder het aantrekken van extra examinatoren voor een jaar bestaat het risico van extreem hoge reserveringstermijnen.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “RIS-toets 3 blijft bestaan tijdens overgangsfase 2toDrive”

Coen Sleddering|19.12.11|15:02

Aanvulling In de overgangsfase kunnen kandidaten die op basis van hun 17-jarige leeftijd niet aan 2toDrive mee mogen doen wel alvast een theorie-examen doen en starten met rijles. Meteen bij het bereiken van hun achttiende jaar kunnen zij dan een toets doen en kort daarna een praktijkexamen. Indien een kandidaat die een RIS-opleiding heeft gevolgd op de dag dat hij achttien wordt examen wil doen kan hiervoor een regulier B examen worden gereserveerd.

Bert de Weerd|19.12.11|20:51

Goede keus van het CBR!
liever geen TTT dan lange wachttijden.
Goed te vernemen dat het CBR niet meer blindelings ingaat op wat de Bovag wil en kiest wat voor de wachtijd en de verkeersveiligheid het gunstigste is!!

Bert|19.12.11|21:48

Nou ja, zo’n groot probleem is het nou ook weer niet. Bovendien is het maar heel tijdelijk.
Er lijken mij belangrijkere zaken waar men zich druk over zou moeten maken.

John|19.12.11|22:04

19.12.11 | 20:51 | Bert de Weerd
Goed te vernemen dat het CBR niet meer blindelings ingaat op wat de Bovag wil en kiest wat voor de wachtijd en de verkeersveiligheid het gunstigste is!!

Helemaal eens. Al zal het wel wennen zijn voor de Bovag om steeds meer “nee” te horen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.