rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

Engelse vrouwen zakken vaker dan mannen voor rijexamen

Het slagingspercentage van Engelse mannen voor het rijexamen is hoger dan die van de vrouwelijke kandidaten. Van de ruim 1,6 miljoen gezakten tijdens rijexamens in 2010-2011, was 57 procent vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van het Engels bureau voor het besturen van vervoersmiddelen, meldt The Daily Telegraph.

Volgens het onderzoek blijkt vooral dat vrouwen meer moeite met de bijzondere verrichting inparkeren hebben dan mannen. De dames faalden dubbel zo vaak als mannen tijdens de inparkeertest.

Veiliger

Vrouwen zijn gemiddeld ook onvoorzichtiger op kruispunten en letten daarbij niet genoeg op de weg. Maar mannen zijn niet per se veiliger op de weg: zij blijken weer snelheidsduivels en negeren rode verkeerslichten.

Bovendien overschatten veel jonge jongens zichzelf en zij gaan te vroeg op voor het rijexamen. Veel van hen gaan al binnen enkele minuten erg de fout in tijdens het eerste rijexamen, aldus de Volkskrant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Engelse vrouwen zakken vaker dan mannen voor rijexamen”

nic|19.03.12|20:47

Apart toch dat vrouwen steeds als mindere bestuurders aangemerkt worden.
Het is nog steeds zo dat als een vrouw een eerste verzekering afsluit t.o.v. een man, zij een no claim instap krijgt en de man niet.
Denkt iedereen nou echt dat verzekeringsmaatschappijen sinterklaas zijn, ze betalen liever niks uit dus uit hun eigen onderzoek zal wel blijken dat vrouwen voor hun een lager risico voor schade uitbetaling betekenen. Vrouwen doen ook meer aan zelf reflectie en zoeken en oplossing, mannen niet

Piet C|20.03.12|09:43

Vindt het een apart onderzoek. Mijn eigen praktijkervaring (geef reeds 20 jaar les) is dat de jongens tov de dames een stuk slechter rijden en meer moeite hebben om alles te leren dan pakweg 15 jaar geleden. Dames zijn leniger in de auto en motorisch handiger…..jongens zitten te veel achter de computer en zijn heel onhandig geworden.

Als de jongens geduld hebben dan halen ze de dames wel in…echter meeste denken ik kan al autorijden en luisteren slecht

Peter West|22.03.12|13:33

De “Heer” in het verkeer is meestal een Dame!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Engelse vrouwen zakken vaker dan mannen voor rijexamen | RijschoolPro
rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

Engelse vrouwen zakken vaker dan mannen voor rijexamen

Het slagingspercentage van Engelse mannen voor het rijexamen is hoger dan die van de vrouwelijke kandidaten. Van de ruim 1,6 miljoen gezakten tijdens rijexamens in 2010-2011, was 57 procent vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van het Engels bureau voor het besturen van vervoersmiddelen, meldt The Daily Telegraph.

Volgens het onderzoek blijkt vooral dat vrouwen meer moeite met de bijzondere verrichting inparkeren hebben dan mannen. De dames faalden dubbel zo vaak als mannen tijdens de inparkeertest.

Veiliger

Vrouwen zijn gemiddeld ook onvoorzichtiger op kruispunten en letten daarbij niet genoeg op de weg. Maar mannen zijn niet per se veiliger op de weg: zij blijken weer snelheidsduivels en negeren rode verkeerslichten.

Bovendien overschatten veel jonge jongens zichzelf en zij gaan te vroeg op voor het rijexamen. Veel van hen gaan al binnen enkele minuten erg de fout in tijdens het eerste rijexamen, aldus de Volkskrant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Engelse vrouwen zakken vaker dan mannen voor rijexamen”

nic|19.03.12|20:47

Apart toch dat vrouwen steeds als mindere bestuurders aangemerkt worden.
Het is nog steeds zo dat als een vrouw een eerste verzekering afsluit t.o.v. een man, zij een no claim instap krijgt en de man niet.
Denkt iedereen nou echt dat verzekeringsmaatschappijen sinterklaas zijn, ze betalen liever niks uit dus uit hun eigen onderzoek zal wel blijken dat vrouwen voor hun een lager risico voor schade uitbetaling betekenen. Vrouwen doen ook meer aan zelf reflectie en zoeken en oplossing, mannen niet

Piet C|20.03.12|09:43

Vindt het een apart onderzoek. Mijn eigen praktijkervaring (geef reeds 20 jaar les) is dat de jongens tov de dames een stuk slechter rijden en meer moeite hebben om alles te leren dan pakweg 15 jaar geleden. Dames zijn leniger in de auto en motorisch handiger…..jongens zitten te veel achter de computer en zijn heel onhandig geworden.

Als de jongens geduld hebben dan halen ze de dames wel in…echter meeste denken ik kan al autorijden en luisteren slecht

Peter West|22.03.12|13:33

De “Heer” in het verkeer is meestal een Dame!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.