rijles, rijinstructeur

Radio 1 over onrust rijschoolbranche IBKI-praktijkbegeleiding

De onrust in de rijschoolbranche over de sanctie bij het niet halen van de IBKI-praktijkbegeleiding was maandag onderwerp van een uitzending op Radio 1. Hierbij werd gesproken over de onvrede die er bestaat onder rijinstructeurs over het protocol dat gevolgd dient te worden en het intrekken van de lesbevoegdheid als iemand deze praktijkbegeleiding niet haalt.

Diverse rijinstructeurs komen aan het woord in de uitzending. Hierbij geven zij hun mening over de praktijkbegeleiding.

Luister hier naar de uitzending op Radio 1. Het item over de rijschoolbranche start bij 11:00 minuten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Radio 1 over onrust rijschoolbranche IBKI-praktijkbegeleiding”

Ron Bosvelt|25.10.12|17:31

Praktijkbegeleiding is WEDEROM de zoveelste aanfluiting. Klikt het niet met die persoon ; DAN BEN JE DE KLOS. Elk jaar kost dit soort onzin ons ong E 600 per jaar (incl inkomstenderving). In de rijschoolwereld val NIETS meer te verdienen, WEL STEEDS MEER STRESS. Je zal maar een gezin en hypotheek hebben, PFOEH. Kan je ook nog je baan verliezen, MOOI VOORUITZICHT. Als ervaren instructeur met een HEEL goed slagingspercentage, wordt je als 1 snotneus behandeld. Deze onzin is 1 schande.

Wesley Maurer|25.10.12|22:03

Gewoon goed voorbereiden dan is er niks aan de hand. Het niet halen van de praktijkbegeleiding ligt in alle gevallen die ik heb gezien aan een onvoldoende of geen voorbereiding. Vaak in combinatie met een.negatieve houding t.o.v. de pratijkbegeleiding en een onderschatting van de praktijkbegeleiding leidt dit tot een (voorspelbare) negatieve uitslag. Kandidaten die de moeite nemen om.zich wel tijdig voorbereiden slagen gegarandeerd. De toekomst van je eigen toko heb je daarom in eigen hand

Sietsema.nl|27.10.12|08:16

@Wesley Maurer
Dinsdag 23 okt. gehaald, maar laten we eerlijk zijn, het is gewoon een toneelstukje.
Ik zit grootste gedeelte te praten en je kunt de leerling zo in slaap lullen. We stappen uit de auto en ik geef je een demonstratie hoe je links af slaat. Belachelijk… Natuurlijk kun je je voorbereiden, maar dit is niet de werkelijkheid. Ik sta hier dan ook niet achter.

Wesley Maurer|27.10.12|18:34

@Sietsema.nl

Netjes gedaan en gefeliciteerd, maar dat het een toneelstukje opvoeren is kan ik het echt niet mee eens zijn. WRM oude stijl zoals vroeger examen gedaan moest worden was absoluut een toneelstukje, omdat de instructeur centraal stond. Nieuwe stijl WRM staat de leerling centraal. Het protocol moet gezien worden als een leidraad, maar de invulling ervan ben je vrij in.

Wesley Maurer|27.10.12|18:35

@sietsema.nl
Wanneer je je praktijkbegeleiding bijvoorbeeld doet met een leerling die al in bezit is van het rijbewijs dan neem je nogal wat spontaniteit weg uit het geheel. Kauw niks voor, maar coach meer enz.
Dat het niet halen van de praktijkbegeleiding te zwaar is ben ik het wel mee eens. Deze consequentie zouden ze moeten toepassen op de aspirant rijinstructeurs. 2 x zakken voor je RVV, onderwijskunde, rijproef enz. is gewoon een negatief bindend studieadvies.

Wesley Maurer|27.10.12|18:35

@sietsema.nl
Weg van de opleiding. Ik vind het een kansloze situatie nu dat je tot in einde van dagen examens kan herkansen.

Youran van Ark|30.10.12|11:08

Ik hoor elke keer dat zo lesgeven niet kan.
ONZIN! Ik geef al jaren zo les en werkt prima.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.