Rijsumulator, kijkgedrag, analyse, GreenDino, rijles

Rijschool boekt 20% hoger slagingspercentage na analyse kijkgedrag in simulator

Het slagingspercentage van Rijschool Ton van Egmond uit Uithoorn is met maar liefst 20% gestegen sinds hij is overgestapt op de software van Green Dino voor zijn rijsimulator. De rijschool heeft nu een slagingspercentage van 71-75% (tot 100 examens) in Amsterdam, zo blijkt uit de CBR gegevens. Terwijl het kringgemiddelde op slechts 41-45% ligt. “Ons slagingspercentage is nog nooit zo hoog geweest”, vertelt rijschoolhouder Ton van Egmond.

Opmerkelijk is dat rijschool Van Egmond met de software van GreenDino werkt op een rijsimulator van ST Software. Van Egmond heeft deze simulator al 3,5 jaar in zijn bezit en besloot vorig jaar over te stappen op de software van GreenDino.

Software

Reden voor de overstap is dat de nieuwe software de mogelijkheid biedt om het kijkgedrag van de leerling te analyseren en te beoordelen. Het lespakket biedt tevens de mogelijkheid om intensiever op verschillende onderdelen te oefenen dan voorheen het geval was.

“Het aanleren van de basisvaardigheden lukt beter in de virtuele omgeving dan in het dagelijks verkeer”, vindt Van Egmond. “De omgeving is namelijk speciaal aangepast aan de onervaren leerling. Zo zijn er rustige wegen met bochten om bijvoorbeeld het sturen te oefenen.”

Handelingen

Voor iedere handeling is een procedure. Bij het afslaan of wisselen van rijstrook moet de leerling de juiste handelingen verrichten. Kijk voor je, in de binnenspiegel, schuin voor je, in de buitenspiegel en naast je. Wanneer de leerling niet in de juiste zone kijkt dan kleurt die zone rood en meldt de rijsimulator: “je hebt niet goed gekeken”. Deze lik-op-stuk beoordeling van het kijkgedrag is strikt en verbetert het leerproces van de leerling.

Van Egmond: “Leerlingen weten vooraf dat ze bij ons eerst verplicht starten op de rijsimulator. Dit staat ook op onze website. De rijschoolhouders die twijfelen of leerlingen een rijsimulator wel zien zitten, raad ik aan om de positieve berichtjes in ons gastenboek op onze website eens te lezen. Het is onzin dat een leerling naar een andere rijschool overstapt wanneer ze verplicht op de rijsimulator moeten starten.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.