theorie-examen, CBR

Man fraudeert tijdens CBR-examen met vastgeplakte telefoon

Een 53-jarige man uit Bilthoven is woensdagmiddag betrapt tijdens het CBR theorie-examen op fraude en bedrog. De man had een smartphone en een headset op zijn lichaam geplakt, vermoedelijk om vragen of antwoorden te stellen en te ontvangen.

Rond 13.45 uur kregen agenten het verzoek om assistentie te verlenen aan de beveiliging van het CBR gebouw aan de Mississippidreef. Een examenkandidaat was op heterdaad betrapt omdat hij tijdens het theorie examen op zijn lichaam een smartphone had verborgen en een headsetje had verstopt ter hoogte van zijn sleutelbeen.

Toezichthouders

Hij viel door de man toen een van de toezichthouders op het examen pieptonen hoorde uit de kraag van de kandidaat. De man verklaarde dat hij de smartphone zo altijd bij zich droeg. De agenten namen de met ducktape vastgeplakte telefoon en het koptelefoontje in beslag. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

Een medewerker van het CBR heeft aangifte gedaan wegens fraude en bedrog tijdens een officieel examen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De man is na verhoor, opmaken proces-verbaal en vaststellen identiteit heengezonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.