Kern Verkeersopleidingen: vlnr: René Dame, Arjan Koppelaar (beiden van Rijschool Frank) Otto-Hans Koekkoek (Motor- en Autorijschool EMO

Rijscholen EMO en Frank fuseren tot Kern Verkeersopleidingen

Motor- en Autorijschool EMO uit Arkel en Rijschool Frank uit Hardinxveld-Giessendam gaan samen verder onder de naam Kern Verkeersopleidingen. De instructeurs van beide rijscholen dachten al langer na over samenwerking. Gezamenlijk verwachten ze een breed scala aan diensten te kunnen bieden, zowel voor de theorie- als de praktijkopleidingen.

Wat beide rijscholen bindt is de gedeelde passie voor motorrijden. Daar komt dan ook de nadruk op te liggen bij Kern. “Otto-Hans Koekkoek van EMO en ik kennen elkaar al jaren. We hebben dezelfde visie op instructie en we hebben als instructeur samengewerkt bij de KNMV”, aldus Arjan Koppelaar van Rijschool Frank.

Voordelen

Een fusie biedt veel voordelen, verwachten de partners. Het scheelt in de kosten bijvoorbeeld bij de aanschaf van motoren en de huur van het terrein. Kern Verkeersopleidingen gaat voor de motorrijlessen gebruik maken van het oefenterrein in Arkel dat al in gebruik was bij EMO. Koppelaar is enthousiast over die faciliteit. “We kunnen meer bieden dan de gemiddelde rijschool. Alles staat er al. Leerlingen kunnen gelijk aan de bak. We kunnen ook meer tegelijk doen.”

Bij Rijschool Frank werken zeven mensen, inclusief Koppelaar en mede-eigenaar René Dame. EMO wordt gerund door Koekkoek en zijn vrouw, die nu nog in opleiding is. Daarna gaat ze ook als instructeur aan de slag. EMO heeft ook nog een oproepkracht. De bedrijven zijn nog bezig met het opzetten van een nieuwe gezamenlijke website.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.