Green Dino, Drive Master LT 3, rijsimulator

Rijsimulator huren van Green Dino voor € 399 per maand

Green Dino heeft in de maand mei een speciaal aanbod. Rijscholen die een rijsimulator een jaar lang willen uitproberen krijgen 25% korting op de huurpijs en betalen slechts € 399 per maand. “Een hogere slaagkans en een lagere lesprijs voor de leerling”, vertelt Jorrit Kuipers van Green Dino.

De maandelijkse kosten van een lesauto met rijinstructeur lopen al snel op tot boven de 4.000 euro. Kuipers: “Voor slechts één tiende van deze kosten kunnen de basisvaardigheden automatisch aangeleerd worden op een rijsimulator. De energiekosten zijn maar liefst 50 keer lager! Duurzaam ondernemen wordt mogelijk door de inzet van een rijsimulator.”

Rijles

Het volgen van rijlessen op een rijsimulator van Green Dino levert leerlingen volgens Kuipers niet alleen een hogere slaagkans op, maar is ook een stuk voordeliger dan rijles op de weg. “Veel rijscholen bieden een rijsimulatorles aan voor 25 euro per uur. In deze crisistijd is dat een interessant aanbod voor leerlingen. Deze lesprijs maakt het mogelijk om te concurreren met prijsvechters”, aldus Kuipers. Lesgeven met een rijsimulator werkt volgens hem minimaal net zo goed als lesgeven op de weg.

“De slagingskans van rijsimulatorleerlingen is zelfs iets hoger dan gemiddeld en neemt toe naarmate er meer rijlessen op de rijsimulator worden gevolgd. Dit komt door de stap-voor-stap lesmethodiek die is afgestemd op de werking van de hersenen. Onze hersenen kunnen slechts 7 eenheden nieuwe informatie tegelijk verwerken. Wordt dit meer, zoals op de weg vaak het geval is, dan remt dit het leerproces. De kijkregistratie verhoogt de slagingskans nog meer. Rijschool Ton van Egmond realiseerde 20% hogere slagingskans na invoering van kijkregistratie.”

Leerlingvolgsysteem

De rijsimulator beschikt over Gevaarherkeninning, leer- en rijstijl analyse, een online leerlingvolgsysteem en een Grip-of-Slip circuit. Simulatorleerlingen leren hun eigen beperkingen kennen tijdens de training Gevaarherkenning. Deze training is ontwikkeld door de SWOV met als doel leerlingen beter te laten anticiperen op verborgen gevaren. “De prestatie is gemiddeld 35% beter dan voor de training”, weet Kuipers. “In de rijsimulator leren jonge bestuurders dat ze meer tijd moeten nemen om te anticiperen op verborgen gevaren. Met de kijkregistratie wordt vastgelegd of ze hun rijstijl weten te verbeteren of niet.”

Wanneer de gehuurde rijsimulator goed bevalt, kan de rijschool de rijsimulator tegen gunstige voorwaarden overnemen. Een deel van de huur wordt in mindering gebracht op de aanschafprijs. Green Dino is maandag met de huursimulator aanwezig op het Rijscholen Congres van BOVAG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.