De Coninck, code95, opleider

Eigenaar en oud-directeur ruziën over oorzaak faillissement opleider De Coninck

De Nederlandse poot van De Coninck Opleidingen & Trainingen uit Tilburg is failliet. Het bedrijf verzorgde een groot aantal verschillende opleidingen op het gebied van mobiliteit, zoals de Code 95-scholing voor beroepschauffeurs en heeft ook een Belgische vestiging. Directeur Louis De Coninck van het moederbedrijf mikt op een doorstart.

Twee partijen zouden interesse hebben om het bedrijf voort te zetten onder de oorspronkelijke naam. Als dat lukt kan een deel van het personeel bij het nieuwe bedrijf aan de slag.

Markt onder druk

In een mail aan zijn klanten laat De Coninck weten dat de “moordende economische omstandigheden” hebben geleid tot het faillissement van zijn bedrijf.  “De Nederlandse markt staat erg onder druk en dwingt ons tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Mede hierdoor moet de De Coninck Groep u helaas het faillissement van het opleidingscentrum De Coninck B&M bv melden”, schrijft De Coninck.

Gevraagd om een toelichting komt De Coninck met een heel andere verklaring. “De concurrentie was wel zwaar, maar dat was niet onoverkomelijk.” Hij schrijft het faillissement volledig toe aan Michiel van Breda, oud-directeur van het Nederlandse deel van het opleidingsbedrijf, en zijn vrouw, die eveneens werkzaam was bij het bedrijf als officemanager.

De Coninck ontsloeg beiden een aantal maanden geleden op staande voet vanwege hun betrokkenheid bij TA (Traffic Academy) Nederland, een opleidings- en adviesbureau dat in 2009 is opgericht. Volgens de Coninck was die betrokkenheid niet te verenigen met hun werk bij zijn bedrijf. De Coninck Opleidingen & Trainingen heeft daardoor schade geleden, stelt De Coninck. “We zijn 1,5 miljoen omzet kwijt geraakt in 2012.”

Verontwaardigd

Van Breda reageert verontwaardigd op de beschuldigingen aan zijn adres. “Ik heb veertien jaar keihard gewerkt met veel inzet.” Volgens hem is het mis gegaan toen de Coninck zich persoonlijk met de bedrijfsvoering van zijn Nederlandse bedrijf ging bezighouden. Aanvankelijk zou Van Breda naar eigen zeggen het bedrijf overnemen, maar het liep anders. “Mijn functie is uitgekleed.” Hij bestrijdt dat zijn aandeelhouderschap in TA Nederland De Coninck heeft geschaad. “Dat heeft hem juist veel omzet opgeleverd.” Zo liet het opleidingsbedrijf werk uitvoeren door De Coninck.

Beide partijen hebben al een hele juridische geschiedenis achter de rug. Zo zijn er verschillende rechtszaken geweest in België en een kort geding in Nederland. Die laatste rechtszaak werd aangespannen door Van Breda en zijn vrouw na hun ontslag. Ze eisten toen hun banen terug, evenals achterstallig loon. De rechter oordeelde dat Van Breda terecht op staande voet ontslagen was. Het ontslag van zijn vrouw was in de ogen van de rechter niet terecht.

Juridische strijd

Volgens Van Breda is hij niet de enige die een conflict heeft met zijn oud-werkgever. Ook een aantal van zijn oud-collega’s zou in een juridische strijd zijn verwikkeld met De Coninck.

Yvonne Ton

NB. Het gaat hier NIET om opleider Sjaak de Coninck van De Coninck Traffic Management.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eigenaar en oud-directeur ruziën over oorzaak faillissement opleider De Coninck | RijschoolPro
De Coninck, code95, opleider

Eigenaar en oud-directeur ruziën over oorzaak faillissement opleider De Coninck

De Nederlandse poot van De Coninck Opleidingen & Trainingen uit Tilburg is failliet. Het bedrijf verzorgde een groot aantal verschillende opleidingen op het gebied van mobiliteit, zoals de Code 95-scholing voor beroepschauffeurs en heeft ook een Belgische vestiging. Directeur Louis De Coninck van het moederbedrijf mikt op een doorstart.

Twee partijen zouden interesse hebben om het bedrijf voort te zetten onder de oorspronkelijke naam. Als dat lukt kan een deel van het personeel bij het nieuwe bedrijf aan de slag.

Markt onder druk

In een mail aan zijn klanten laat De Coninck weten dat de “moordende economische omstandigheden” hebben geleid tot het faillissement van zijn bedrijf.  “De Nederlandse markt staat erg onder druk en dwingt ons tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Mede hierdoor moet de De Coninck Groep u helaas het faillissement van het opleidingscentrum De Coninck B&M bv melden”, schrijft De Coninck.

Gevraagd om een toelichting komt De Coninck met een heel andere verklaring. “De concurrentie was wel zwaar, maar dat was niet onoverkomelijk.” Hij schrijft het faillissement volledig toe aan Michiel van Breda, oud-directeur van het Nederlandse deel van het opleidingsbedrijf, en zijn vrouw, die eveneens werkzaam was bij het bedrijf als officemanager.

De Coninck ontsloeg beiden een aantal maanden geleden op staande voet vanwege hun betrokkenheid bij TA (Traffic Academy) Nederland, een opleidings- en adviesbureau dat in 2009 is opgericht. Volgens de Coninck was die betrokkenheid niet te verenigen met hun werk bij zijn bedrijf. De Coninck Opleidingen & Trainingen heeft daardoor schade geleden, stelt De Coninck. “We zijn 1,5 miljoen omzet kwijt geraakt in 2012.”

Verontwaardigd

Van Breda reageert verontwaardigd op de beschuldigingen aan zijn adres. “Ik heb veertien jaar keihard gewerkt met veel inzet.” Volgens hem is het mis gegaan toen de Coninck zich persoonlijk met de bedrijfsvoering van zijn Nederlandse bedrijf ging bezighouden. Aanvankelijk zou Van Breda naar eigen zeggen het bedrijf overnemen, maar het liep anders. “Mijn functie is uitgekleed.” Hij bestrijdt dat zijn aandeelhouderschap in TA Nederland De Coninck heeft geschaad. “Dat heeft hem juist veel omzet opgeleverd.” Zo liet het opleidingsbedrijf werk uitvoeren door De Coninck.

Beide partijen hebben al een hele juridische geschiedenis achter de rug. Zo zijn er verschillende rechtszaken geweest in België en een kort geding in Nederland. Die laatste rechtszaak werd aangespannen door Van Breda en zijn vrouw na hun ontslag. Ze eisten toen hun banen terug, evenals achterstallig loon. De rechter oordeelde dat Van Breda terecht op staande voet ontslagen was. Het ontslag van zijn vrouw was in de ogen van de rechter niet terecht.

Juridische strijd

Volgens Van Breda is hij niet de enige die een conflict heeft met zijn oud-werkgever. Ook een aantal van zijn oud-collega’s zou in een juridische strijd zijn verwikkeld met De Coninck.

Yvonne Ton

NB. Het gaat hier NIET om opleider Sjaak de Coninck van De Coninck Traffic Management.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.