Drive4life, circuit, rijvaardigheid, parcours

Rijvaardigheidsdag door rijscholen voor 3FM Serious Request

Verschillende rijscholen in de regio Kennemerland doen ook dit jaar mee aan Drive4Life om geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM. Op zaterdag 14 december 2013 houdt Drive4Life een speciale actiemiddag die geheel in het teken staat van rijvaardigheid. De locatie van de verkeersveiligheidsdag is het parkeerterrein van het Kennemer Sportcentrum aan de IJsbaanlaan in Haarlem. De gehele opbrengst gaat naar Serious Request, dat dit jaar in het teken staat van het terugdringen van kindersterfte als gevolg van diarree.  

Drive4Life is een initiatief van Autorijschool Goes & Boonstra uit Spaarndam in samenwerking met Bos Driver Academy uit Haarlem. Diverse rijscholen uit de regio hebben hun medewerking toegezegd. Tijdens de verkeersveiligheidsdag mogen bezoekers tegen een vergoeding meedoen aan verschillende rijvaardigheidsoefeningen. Ook kunnen ze hun eerste rijlessen op de motor, in de auto of met de aanhangwagen krijgen.

Programma

Tussen 10.00 en 17.00 uur staan ervaren instructeurs van de deelnemende rijscholen klaar om de verschillende onderdelen te begeleiden. De onderdelen zijn als volgt:

 • Eerste rijles in de auto
 • Eerste rijles op de motor (afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Eerste rijles met de aanhangwagen
 • Professionele verhoogde rijvaardigheidstrainingen in de auto of op de motor. Dit gebeurt op een afgesloten terrein en onder begeleiding van professionele instructeurs.
 • Het Nieuwe Rijden-trainingen: haal het beste uit je auto en het minste uit je portemonnee.
 • Opfrislessen. Regels veranderen, techniek verandert, en jij?
 • Plaatsnemen in de ongevallensimulator. Leer hoe je jezelf en anderen uit een op de kop gerolde auto kunt bevrijden.
 • Proefrijden in diverse mooie en leuke auto’s
 • Proefrijden op een Quadro-motorfiets. Op deze bijzondere driewieler mag je rijden met je autorijbewijs.
 • Uitleg over het vervoeren van kinderen in de auto
 • Leer sneeuwkettingen omleggen en autobanden verwisselen
 • Slalomcompetitie met mooie prijzen (deelname vanaf 18 jaar, in bezit van een geldig Nederlands rijbewijs).
 • CBR herexamen, zou jij nog slagen?

Opbrengst

Initiatiefnemers Dennis Goes en Mike van den Bos: “De instructeurs staan van 10.00 tot 17.00 uur voor iedereen klaar. Naast de spannende en uitdagende onderdelen, leren we je ook hoe je een band verwisselt, sneeuwkettingen omlegt of je kinderen veilig in de auto vervoert. Dus er is voor iedereen iets te op te steken of te doen. En natuurlijk hopen we op een topopbrengst voor Serious Request ‘Let’s clean this shit up!’”

Drive4Life heeft een eigen pagina op Facebook. Vorig jaar werd met een soortgelijke verkeersveiligheidsdag geld opgehaald om babysterfte terug te dringen. Bekijk hieronder een impressie van die dag:

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Rijvaardigheidsdag door rijscholen voor 3FM Serious Request”

Anjo Joostens|09.12.13|13:35

Eerst wordt er gesproken over ervaren rijinstructeurs, daar kan ik me in vinden dat begrijp ik. Daarna wordt er gesproken over professionele rijinstructeurs. Waar ik benieuwd naar ben is de grens tussen een niet professionele en een professionele rijinstructeur en waarmee wordt dat bepaald.

Alex Roossien|12.12.13|10:22

Beste mevr Joosten. Feit is dat deze rijscholen zich geheel belangenloos inzetten voor een ontzettend goed doel. Veel van deze rijscholen zitten ook in zwaar weer en zien inkomsten jaarlijks teruglopen. En toch proberen zij de handen ineen te slaan om samen iets moois te kunnen doen tegen kindersterfte door een relatief onschuldige diarree! Zij zetten zich belangeloos in! Staan de hele dag klaar. Dit soort initiatieven zouden we juist keihard moeten toejuichen! Val niet over een woordje.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijvaardigheidsdag door rijscholen voor 3FM Serious Request | RijschoolPro
Drive4life, circuit, rijvaardigheid, parcours

Rijvaardigheidsdag door rijscholen voor 3FM Serious Request

Verschillende rijscholen in de regio Kennemerland doen ook dit jaar mee aan Drive4Life om geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM. Op zaterdag 14 december 2013 houdt Drive4Life een speciale actiemiddag die geheel in het teken staat van rijvaardigheid. De locatie van de verkeersveiligheidsdag is het parkeerterrein van het Kennemer Sportcentrum aan de IJsbaanlaan in Haarlem. De gehele opbrengst gaat naar Serious Request, dat dit jaar in het teken staat van het terugdringen van kindersterfte als gevolg van diarree.  

Drive4Life is een initiatief van Autorijschool Goes & Boonstra uit Spaarndam in samenwerking met Bos Driver Academy uit Haarlem. Diverse rijscholen uit de regio hebben hun medewerking toegezegd. Tijdens de verkeersveiligheidsdag mogen bezoekers tegen een vergoeding meedoen aan verschillende rijvaardigheidsoefeningen. Ook kunnen ze hun eerste rijlessen op de motor, in de auto of met de aanhangwagen krijgen.

Programma

Tussen 10.00 en 17.00 uur staan ervaren instructeurs van de deelnemende rijscholen klaar om de verschillende onderdelen te begeleiden. De onderdelen zijn als volgt:

 • Eerste rijles in de auto
 • Eerste rijles op de motor (afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Eerste rijles met de aanhangwagen
 • Professionele verhoogde rijvaardigheidstrainingen in de auto of op de motor. Dit gebeurt op een afgesloten terrein en onder begeleiding van professionele instructeurs.
 • Het Nieuwe Rijden-trainingen: haal het beste uit je auto en het minste uit je portemonnee.
 • Opfrislessen. Regels veranderen, techniek verandert, en jij?
 • Plaatsnemen in de ongevallensimulator. Leer hoe je jezelf en anderen uit een op de kop gerolde auto kunt bevrijden.
 • Proefrijden in diverse mooie en leuke auto’s
 • Proefrijden op een Quadro-motorfiets. Op deze bijzondere driewieler mag je rijden met je autorijbewijs.
 • Uitleg over het vervoeren van kinderen in de auto
 • Leer sneeuwkettingen omleggen en autobanden verwisselen
 • Slalomcompetitie met mooie prijzen (deelname vanaf 18 jaar, in bezit van een geldig Nederlands rijbewijs).
 • CBR herexamen, zou jij nog slagen?

Opbrengst

Initiatiefnemers Dennis Goes en Mike van den Bos: “De instructeurs staan van 10.00 tot 17.00 uur voor iedereen klaar. Naast de spannende en uitdagende onderdelen, leren we je ook hoe je een band verwisselt, sneeuwkettingen omlegt of je kinderen veilig in de auto vervoert. Dus er is voor iedereen iets te op te steken of te doen. En natuurlijk hopen we op een topopbrengst voor Serious Request ‘Let’s clean this shit up!’”

Drive4Life heeft een eigen pagina op Facebook. Vorig jaar werd met een soortgelijke verkeersveiligheidsdag geld opgehaald om babysterfte terug te dringen. Bekijk hieronder een impressie van die dag:

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Rijvaardigheidsdag door rijscholen voor 3FM Serious Request”

Anjo Joostens|09.12.13|13:35

Eerst wordt er gesproken over ervaren rijinstructeurs, daar kan ik me in vinden dat begrijp ik. Daarna wordt er gesproken over professionele rijinstructeurs. Waar ik benieuwd naar ben is de grens tussen een niet professionele en een professionele rijinstructeur en waarmee wordt dat bepaald.

Alex Roossien|12.12.13|10:22

Beste mevr Joosten. Feit is dat deze rijscholen zich geheel belangenloos inzetten voor een ontzettend goed doel. Veel van deze rijscholen zitten ook in zwaar weer en zien inkomsten jaarlijks teruglopen. En toch proberen zij de handen ineen te slaan om samen iets moois te kunnen doen tegen kindersterfte door een relatief onschuldige diarree! Zij zetten zich belangeloos in! Staan de hele dag klaar. Dit soort initiatieven zouden we juist keihard moeten toejuichen! Val niet over een woordje.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.